Συνελήφθη 15χρονος Τούρκος για «εξύβριση» του Ερντογάν

Συνελήφθη 15χρονος Τούρκος για «εξύβριση» του Ερντογάν Facebook Twitter
3

Έναν ανήλικο συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξύβρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο 15χρονος, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ και ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, στην κεντρική Τουρκία.


Σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες είτε θα τον απελευθερώσει με την επιβολή προστίμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Κατηγορίες εναντίον του παιδιού μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε "πλήττει την εικόνα του προέδρου", κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.


Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.


Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.


Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για "εξύβριση" του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ποιος θα ξεχασει τον αλλο 15χρονο,τον Μπερκιν Ελβαν που τραυματιστηκε απο αστυνομικους σε αντικυβερνητικες διαδηλωσεις το 2013 και τελικα υπεκυψε μετα απο εννεα μηνες νοσηλειας σε κωματωδη κατασταση. Και ποσα αλλα θα εχουν γινει χωρις να το μαθουμε. Επικινδυνος ο Ερντογαν. Και το αρθρο 299 του Ποινικου κωδικα εντυπωσιακο. Αλλα"Μην ξεχναμε οτι ολα οσα εκανε ο Χιτλερ στη Γερμανια ηταν συμφωνα με το νομο". Martin Luther King
Ενώ σε μας ο κάθε πικραμένος και καμμένος ελεύθερα σκυλοβρίζει οποιονδήποτε, από ...λαλάκα ως προδότη. Sorry αλλά...Βέβαια όχι και φυλάκιση αλλά καμμιά καρπαζά δεν θα έβλαπτε.
Άρα είναι προτιμότερο την έλλειψη κοινωνικής παιδείας να την αντιμετωπίζουμε με...έλλειψη παιδείας;Πάντως οι γείτονες έχουν σοβαρά προβλήματα. Πώς θα μας φαινόταν αν ο καθένας που σχολιάζει αρνητικά τον Τσίπρα πηγαίνει και φυλακή;