Συνελήφθη 15χρονος Τούρκος για «εξύβριση» του Ερντογάν

Συνελήφθη 15χρονος Τούρκος για «εξύβριση» του Ερντογάν Facebook Twitter
3

Έναν ανήλικο συνέλαβε η τουρκική αστυνομία, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, εξύβρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο 15χρονος, συνελήφθη έξω από Ιντερνετ καφέ και ετέθη υπό κράτηση από την αστυνομία στην πόλη Μπούνιαν, στην κεντρική Τουρκία.


Σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο είτε θα του απαγγείλει κατηγορίες είτε θα τον απελευθερώσει με την επιβολή προστίμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Κατηγορίες εναντίον του παιδιού μπορούν να απαγγελθούν βάσει του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί οποιονδήποτε "πλήττει την εικόνα του προέδρου", κατηγορία που επισείει ποινή μέχρι τεσσάρων ετών φυλάκισης.


Τον περασμένο Δεκέμβριο ένας 17χρονος συνελήφθη στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του και κρατήθηκε για πολλές ημέρες, σε μία υπόθεση που προκάλεσε κατακραυγή για τις αυταρχικές παρεκτροπές του τουρκικού καθεστώτος.


Ο 17χρονος καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 11 μηνών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα.


Από την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας τον περασμένο Αύγουστο, έχουν πολλαπλασιασθεί οι διώξεις για "εξύβριση" του προσώπου του κατά καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και απλών πολιτών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ποιος θα ξεχασει τον αλλο 15χρονο,τον Μπερκιν Ελβαν που τραυματιστηκε απο αστυνομικους σε αντικυβερνητικες διαδηλωσεις το 2013 και τελικα υπεκυψε μετα απο εννεα μηνες νοσηλειας σε κωματωδη κατασταση. Και ποσα αλλα θα εχουν γινει χωρις να το μαθουμε. Επικινδυνος ο Ερντογαν. Και το αρθρο 299 του Ποινικου κωδικα εντυπωσιακο. Αλλα"Μην ξεχναμε οτι ολα οσα εκανε ο Χιτλερ στη Γερμανια ηταν συμφωνα με το νομο". Martin Luther King
Ενώ σε μας ο κάθε πικραμένος και καμμένος ελεύθερα σκυλοβρίζει οποιονδήποτε, από ...λαλάκα ως προδότη. Sorry αλλά...Βέβαια όχι και φυλάκιση αλλά καμμιά καρπαζά δεν θα έβλαπτε.
Άρα είναι προτιμότερο την έλλειψη κοινωνικής παιδείας να την αντιμετωπίζουμε με...έλλειψη παιδείας;Πάντως οι γείτονες έχουν σοβαρά προβλήματα. Πώς θα μας φαινόταν αν ο καθένας που σχολιάζει αρνητικά τον Τσίπρα πηγαίνει και φυλακή;