H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους

H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους Facebook Twitter
1

Η Αργεντινή έβαλε χέρι στα φθίνοντα αποθεματικά της προκειμένου να αποπληρώσει χρέος 6 δισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ σε ομόλογα Boden 2015, που «ωριμάζουν»  το Σάββατο.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποπληρωμή χρέους από τη χώρα την τελευταία δεκαετία, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στις αγορές από τις οποίες έχει βγει μετά την χρεοκοπία της.

Ταυτόχρονα αυτή η αποπληρωμή έρχεται μέσω ανησυχιών σχετικά με την ανάγκη η Αργεντινή να αναλάβει νέο χρέος στο εγγύς μέλλον για να ανοικοδομήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα τα οποία έχουν πλέον πέσει κάτω από τα 30 δισεκ. δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι το ήμισυ των χρημάτων που θα αποπληρωθούν σήμερα στους ομολογιούχους θα παραμείνουν στη χώρα.

«Η πληρωμή έχει γίνει στην ώρα της. Υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για μία από τις μεγαλύτερες αποπληρωμές σε περίπου δύο δεκαετίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Αλεχάντρο Βανόλι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Ποια είναι η πρώην σύντροφός του, Νάντια Μαρτσίνκο, που πρόκειται να ερευνηθεί

Η Μαρτσίνκο υπήρξε σύντροφος του Έπσταϊν για επτά χρόνια - η σημαντικότερη σχέση του μετά τη Γκιλέιν Μάξγουελ - ενώ αργότερα εργάστηκε και ως βοηθός πιλότου στο ιδιωτικό του αεροσκάφος
THE LIFO TEAM
ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM