H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους

H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους Facebook Twitter
1

Η Αργεντινή έβαλε χέρι στα φθίνοντα αποθεματικά της προκειμένου να αποπληρώσει χρέος 6 δισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ σε ομόλογα Boden 2015, που «ωριμάζουν»  το Σάββατο.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποπληρωμή χρέους από τη χώρα την τελευταία δεκαετία, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στις αγορές από τις οποίες έχει βγει μετά την χρεοκοπία της.

Ταυτόχρονα αυτή η αποπληρωμή έρχεται μέσω ανησυχιών σχετικά με την ανάγκη η Αργεντινή να αναλάβει νέο χρέος στο εγγύς μέλλον για να ανοικοδομήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα τα οποία έχουν πλέον πέσει κάτω από τα 30 δισεκ. δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι το ήμισυ των χρημάτων που θα αποπληρωθούν σήμερα στους ομολογιούχους θα παραμείνουν στη χώρα.

«Η πληρωμή έχει γίνει στην ώρα της. Υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για μία από τις μεγαλύτερες αποπληρωμές σε περίπου δύο δεκαετίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Αλεχάντρο Βανόλι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM