H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους

H Aργεντινή πληρώνει σήμερα 6 δισεκ. σε ομολογιούχους Facebook Twitter
1

Η Αργεντινή έβαλε χέρι στα φθίνοντα αποθεματικά της προκειμένου να αποπληρώσει χρέος 6 δισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ σε ομόλογα Boden 2015, που «ωριμάζουν»  το Σάββατο.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποπληρωμή χρέους από τη χώρα την τελευταία δεκαετία, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στις αγορές από τις οποίες έχει βγει μετά την χρεοκοπία της.

Ταυτόχρονα αυτή η αποπληρωμή έρχεται μέσω ανησυχιών σχετικά με την ανάγκη η Αργεντινή να αναλάβει νέο χρέος στο εγγύς μέλλον για να ανοικοδομήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα τα οποία έχουν πλέον πέσει κάτω από τα 30 δισεκ. δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι το ήμισυ των χρημάτων που θα αποπληρωθούν σήμερα στους ομολογιούχους θα παραμείνουν στη χώρα.

«Η πληρωμή έχει γίνει στην ώρα της. Υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για μία από τις μεγαλύτερες αποπληρωμές σε περίπου δύο δεκαετίες», δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής, Αλεχάντρο Βανόλι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM