Μουσουλμάνοι στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες καταδίκασαν σθεναρά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

 

Ένας από τους δράστες φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος), γεγονός που χαρακτήρισε τη χθεσινή βία ως θρησκευτική. Μουσουλμάνοι ηγέτες και ακτιβιστές όμως απάντησαν στα παραπάνω με το εδάφιο του Κορανίου, το οποίο αναφέρει ότι όταν κάποιος σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο είναι σαν να σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

 

 

Το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού, ένα από τα μεγαλύτερα της Γαλλίας, εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά την επίθεση, αναφέροντας ότι η κοινότητα ήταν "σοκαρισμένη" και "τρομοκρατημένη" από τη βία. "Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πράξεις και αναμένουμε από τις αρχές να λάβουν τα πλέον κατάλληλα μέτρα. Η κοινότητά μας είναι έκπληκτη από αυτό που συνέβη. Ένα μεγάλο τμήμα της δημοκρατίας μας έχει επηρεαστεί σοβαρά. Είναι μία εκκωφαντική κήρυξη πολέμου. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή της αντιπαράθεσης", τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

Η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας ανέφερε επίσης στην ιστοσελίδα της ότι "καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την εγκληματική επίθεση και τις δολοφονίες", ενώ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες και όλους τους υπαλλήλους του περιοδικού.

 

Ο ιμάμης του τεμένους Drancy, Hassen Chalghoumi, μίλησε στη γαλλική τηλεόραση τονίζοντας ότι "η βαρβαρότητα τους δεν έχει σχέση με το Ισλάμ". "Είμαι απίστευτα θυμωμένος. Αυτοί είναι εγκληματίες, βάρβαροι. Έχουν πουλήσει την ψυχή τους στην κόλαση. Αυτό δεν είναι ελευθερία. Αυτό δεν είναι το Ισλάμ και ελπίζω ότι οι Γάλλοι θα βγουν ενωμένοι στο τέλος".

 

 

Αμέτρητοι μουσουλμάνοι ακτιβιστές, ηγέτες και συγγραφείς έγραψαν στα social media την Τετάρτη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

 

 

 

Σημειώνεται ότι η ένοπλη επίθεση στο Charlie Hebdo είναι η πλέον θανατηφόρα στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο Μπρέιβικ σκότωσε 77 άτομα στη Νορβηγία.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr