Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση στο Charlie Hebdo

Μουσουλμάνοι ανά τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση στο Charlie Hebdo Facebook Twitter
13

Μουσουλμάνοι στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες καταδίκασαν σθεναρά την επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα.

Ένας από τους δράστες φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος), γεγονός που χαρακτήρισε τη χθεσινή βία ως θρησκευτική. Μουσουλμάνοι ηγέτες και ακτιβιστές όμως απάντησαν στα παραπάνω με το εδάφιο του Κορανίου, το οποίο αναφέρει ότι όταν κάποιος σκοτώνει έναν αθώο άνθρωπο είναι σαν να σκοτώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού, ένα από τα μεγαλύτερα της Γαλλίας, εξέδωσε ανακοίνωση λίγο μετά την επίθεση, αναφέροντας ότι η κοινότητα ήταν "σοκαρισμένη" και "τρομοκρατημένη" από τη βία. "Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες πράξεις και αναμένουμε από τις αρχές να λάβουν τα πλέον κατάλληλα μέτρα. Η κοινότητά μας είναι έκπληκτη από αυτό που συνέβη. Ένα μεγάλο τμήμα της δημοκρατίας μας έχει επηρεαστεί σοβαρά. Είναι μία εκκωφαντική κήρυξη πολέμου. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και τώρα εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή της αντιπαράθεσης", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας ανέφερε επίσης στην ιστοσελίδα της ότι "καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την εγκληματική επίθεση και τις δολοφονίες", ενώ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες και όλους τους υπαλλήλους του περιοδικού.

Ο ιμάμης του τεμένους Drancy, Hassen Chalghoumi, μίλησε στη γαλλική τηλεόραση τονίζοντας ότι "η βαρβαρότητα τους δεν έχει σχέση με το Ισλάμ". "Είμαι απίστευτα θυμωμένος. Αυτοί είναι εγκληματίες, βάρβαροι. Έχουν πουλήσει την ψυχή τους στην κόλαση. Αυτό δεν είναι ελευθερία. Αυτό δεν είναι το Ισλάμ και ελπίζω ότι οι Γάλλοι θα βγουν ενωμένοι στο τέλος".

Αμέτρητοι μουσουλμάνοι ακτιβιστές, ηγέτες και συγγραφείς έγραψαν στα social media την Τετάρτη εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

Σημειώνεται ότι η ένοπλη επίθεση στο Charlie Hebdo είναι η πλέον θανατηφόρα στην Ευρώπη από τον Ιούλιο του 2011, όταν ο Μπρέιβικ σκότωσε 77 άτομα στη Νορβηγία.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
@:dottyΣιγά την επιστήμη.Προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο,να κατεβάσει το κοράνι σε pdf απο κάποιο site προώθησης του ισλάμ(στα αγγλικά η και στα ελληνικά).Είναι πολύ εύκολο να το βρεί κάποιος,και δεν είναι κανα μεγάλο βιβλίο.Υπάρχουν πολλά ειρηνόφιλα χωρία,όμως προσοχή στην παγίδα της ακύρωσης:στη σούρα 2 στίχο 106,αναφέρεται ρητά ότι αν δύο στίχοι του κορανίου έρχονται σε αντίθεση,τότε ισχύει ο πιο πρόσφατος.Και στο κοράνι δεν είναι χρονολογικά καταχωρημένες οι σούρες,αλλά απο την πιο μεγαλύτερη προς την μικρότερη.Και αν τις διαβασει κανείς χρονολογικά,θα διαπιστώσει πως όλες οι ειρηνόφιλες σούρες,γράφτηκαν στα πρώτα χρόνια της προφητικής καριέρας του που ήταν αδύναμος.Απο τότε που πήγε στην Μεδίνα και έγινε ισχυρός πολέμαρχος,έγραψε σούρες που:επιτάσουν την βία εναντίων των απίστων,οι οποίοι έχουν μόνο δύο επιλογές,το να γίνουνε μουσουλμάνοι η να ζήσουνε σε καθεστώς β'κατηγορίας πολιτών και να πληρώνουν έναν ειδικό φόρο(τζίζια στα αραβικά,χαράτσι στα τούρκικα)και όπως τονίζει ο στίχος "να αισθάνονται υποταγμένοι".Αν δεν δεχτούν τίποτα απο αυτά τότε θάνατος.(κοράνι 9:29),καθώς και διάφορες σούρες που εγκρίνουν την λαφυραγώγηση της περιουσίας των εχθρών-απίστων,την σεξουαλική δουλεία των άπιστων γυναικών κτλ.Α,και το πιο ωραίο:το βιβλίο αυτό δεν είναι γραμμένο απο άνθρωπο αλλά υποτίθεται ότι είναι ο λόγος του θεού(Αλλάχ) υπαγορευμένος λέξη προς λέξη δια μέσω του Αρχάγγελου Γαβριήλ στον Μωάμεθ.Οπότε κάθε απόπειρα να αλλάξει έστω και ένα "κόμα" απο αυτό το βιβλίο,θεωρείται παραβίαση των εντολών του Αλλάχ και τιμωρείται(μαντέψτε) με θάνατο.
"H βαρβαρότητα τους δεν έχει σχέση με το Ισλάμ" Ψέματα!!!Οι πράξεις αυτές είναι 100% ισλαμικές.Τα ιερά κείμενα του ισλάμ γράφουν ρητά και χωρίς περιθώριο για παρερμηνείες,ότι η μόνη τιμωρία για την απεικόνιση του προφήτη,και για την προσβολή η κριτική του ισλάμ,είναι ο θάνατος.Υπάρχει στο ισλάμ η τακτική της "taqiya",όπου επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να πουν ψέματα προκειμένου να προστατεύσουν την θρησκεία,την ενδοοικογενειακή γαλήνη κτλ.Πρέπει να γίνει ειλικρινής και σωστή ενημέρωση του κοινού,για το τι είναι το ισλάμ,και τι γράφουν τα κείμενά του.Εγώ προσωπικά που έχω μια γνώση του κορανίου,σας πληροφορώ ότι τα νέα δεν είναι καλά για εμάς τους απίστους.
Έχεις τόση γνώση του Κοράν όσο κι οι εξτρεμιςτές που του ρίχνουν ένα πασάλιμα και μετά παίρνουν τα όπλα. Πουθενά στο κοράνι δε λέει ξεκάθαρα οτι δεν πρέπει να απεικονίζεται ο προφήτης, αυτό έγινε αργοτερα με τις χαντίθ που αναφέρονται για την ζωή του και τα έργα του. Κι αυτό που λες για το taqiya δεν στέκει, ξαναδιάβασε το κοράνι αλλά όχι απο το internet.Επίσης το Ισλάμ αναγνωρίζει τις μονοθεϊστικες θρησκείες: Ιουδαισμό και Χριστιανισμό.
Το γεγονός ότι οι δράστες γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο και γαλουχήθηκαν μέσα στην γαλλική κοινωνία...εξακολουθούμε να το αγνοούμε. Μόνο συνεχίζουμε ως οριενταλιστές να αναπαράγουμε τους αυτοχαρακτηρισμούς των δολοφόνων για να αναπαραστήσουμε την ανωτερότητα μας. Μπράβο μας!
Έλα ρε συ, υπάρχουν μουσουλμάνοι που δεν είναι φανατικοί ισλαμιστές, δολοφόνοι, βάρβαροι;Να το πείτε και στον Σαμαρά αν και πιστεύω ότι, όπως και στο μισό κοινό της Lifo που γκρινιάζει ότι οι μουσουλμάνοι δεν καταδίκασαν αρκετά τις επιθέσεις λες και είναι εκ προοιμίου ύποπτοι ή ένοχοι όλοι τους, δεν θα αρέσει και πολύ. Προτιμάμε ασπρό ή μαύρο τσουβάλιασμα. το γκριζοπρασινογαλάζιο μας μπερδεύει.
Σιγά...δεν έκαναν και τίποτε σπουδαίο. Καταδίκασαν το απολύτως αυτονόητο να καταδικαστεί. Το ζήτημα είναι να καταλάβουν όλοι (μετριοπαθείς-μη μετριοπαθείς) ότι στη Δύση έχουμε κερδίσει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και στα πλαίσια του δικαίωματος αυτού μπορούμε ακόμα να σατιρίζουμε θεούς και δαίμονες. Το έχει αντιληφθεί αυτό η μουσουλμανική κοινότητα άραγε;
Το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει "το Ισλαμ", αλλα ο καθε ιμαμης μπορει να δημιουργησει τις δικες του ερμηνειες και κατευθυνσεις.Ειναι η ωρα που οι μετριοπαθεις μουσουλμανοι πρεπει να αντιδρασουν δυναμικα, αλλα δεν βλεπω περα απο καποιες δηλωσεις την θεληση να το κανουν.Και αυτα τα φαινομενα θα γινονται ολο και πιο συχνα, τελικα μαλλον ειχε δικιο ο Χαντιγκτον.
Όταν λες μουσουλμάνοι τι εννοεις; Υπαρχουν σιήτες, σουνι, αλεβίτες. Ανάμεσα σ´αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν υποκατηγορίες πχ οι σουνι χωρίζονται σε 4υποκατηγορίες. Είναι σαν να λες οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να απολογηθούν για κάτι που έκαναν οι Ευαγγελιστές στην Ουγκάντα πχ. Δεν έχει νόημα αυτό που λές.Συνήθως, οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι δεν θέλουν ανάμειξη θρησκείας και κράτους. Βγήκαν προπερσι στην Τουρκία ενάντια στον εξισλμισμό του Ερντογάν και φάγαν καταταστολή. Δεν τους βοηθά όμως οταν τους συμπεριφερόμαστε λες και φταινε για κάτι που δεν έκαναν.