Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δουβλίνου επέτρεψε με απόφασή του το κλείσιμο της μηχανικής υποστήριξης σε μία έγκυο γυναίκα, που είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρή. Οι γιατροί την κρατούσαν στη ζωή, ενάντια στην επιθυμία των γονιών της, καθώς δεν ήταν σαφές το νομικό καθεστώς που ίσχυε για το 18 εβδομάδων έμβρυο.

 

Τροπολογία του Συντάγματος της Ιρλανδίας δίνει ίσα δικαιώματα στις μητέρες και τα αγέννητα παιδιά τους. Σύμφωνα με το BBC, οι δικηγόροι του αγέννητου παιδιού δήλωσαν στο δικαστήριο ότι οι πιθανότητες να επιβιώσει το έμβρυο είναι πάρα πολύ μικρές.

 

Ο δικαστής έκρινε ότι η συνέχιση της μηχανικής στήριξης θα στερήσει από την κοπέλα "την αξιοπρέπεια στον θάνατο". "Θα υποβάλει τον πατέρα της, τον σύντροφό της και τα μικρά παιδιά της σε μια αφάνταστη δυσφορία, σε μια μάταιη διαδικασία η οποία ξεκίνησε μόνο εξαιτίας των φόβων των θεραπόντων ιατρών για πιθανές νομικές συνέπειες", πρόσθεσε.

 

Η γυναίκα, η οποία έχει δύο ακόμα παιδιά, βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη αργά το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το Associated Press.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr