Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό;

Γιατί οι όμηροι των τζιχαντιστών είναι τόσο ήρεμοι πριν τον αποκεφαλισμό; Facebook Twitter
3

Εκτός του σοκ από την απέραντη βαρβαρότητα και τη θλίψη που προκαλούν τα βίντεο των αποκεφαλισμών που έχουν δημοσιεύσει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εντύπωση προκαλεί και η ηρεμία που επιδεικνύουν τα θύματά τους λίγο πριν το θάνατό τους.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά, όμηρος του Ισλαμικού Κράτους που αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές του έτους επιχείρησε να δώσει μια εξήγηση. Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Europe 1 είπε ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνηθίζουν να υποβάλλουν τους ομήρους σε πολλές εικονικές εκτελέσεις, οπότε οι οι όμηροι πιθανότατα να μη γνώριζαν τη μοίρα τους τη στιγμή που γυρίζονταν τα συγκεκριμένα βίντεο.

«Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη φορά ήταν η πραγματική εκτέλεση», αναφέρει. «Ποτέ δεν μίλησα γι 'αυτό δημοσίως, γιατί οι απαγωγείς είχαν απειλήσει με αντίποινα τους υπόλοιπους ομήρους αν μιλούσαμε. Ήρθαμε σε επαφή με τις οικογένειες των απαχθέντων και των αμερικανικών αρχών, αλλά δημοσίως αποφασίσαμε να μη μιλήσουμε», κατέληξε.

Ο δημοσιογράφος Ντιντιέρ Φρανσουά αποκάλυψε πως ήταν όμηρος μαζί με τον Φόλεϊ και είχε δει πολλές φορές τους τζιχαντιστές να τον στήνουν στον τοίχο, προσποιούμενοι ότι τον σταυρώνουν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Διεθνή / Rockall: Γιατί ένα βραχώδες νησάκι διχάζει Ευρώπη και Βρετανία

Το Rockall, ένα μικροσκοπικό νησάκι στη μέση του Ατλαντικού, έγινε το τελευταίο «έπαθλο» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας - Από τον Ψυχρό Πόλεμο μέχρι τις σημερινές διεκδικήσεις για ψάρια και πετρέλαιο, το Rockall εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις και περιπέτειες
LIFO NEWSROOM
Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Διεθνή / Yantar: Το ρωσικό πλοίο-φάντασμα που χαρτογραφεί καλώδια διαδικτύου στην Ευρώπη – Φόβοι για δολιοφθορά

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar χαρτογραφεί κρίσιμα υποθαλάσσια καλώδια στην Ευρώπη - Ο φόβος δολιοφθοράς και η μυστική μονάδα GUGI που «παίζει» με την παγκόσμια ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Διεθνή / Γάζα: Κοντά σε συμφωνία λήξης του πολέμου; - Τι είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η διεθνής κοινότητα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ειρήνης για τη Γάζα - Τραμπ, Μπλερ και ΟΗΕ πιέζουν για κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ επιμένει σε στρατιωτική λύση. Μπορεί να τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Διεθνή / Λαβρόφ για Γερμανία: Αναβιώνει ο ναζισμός - Ίσως σκοπεύουν όπως ο Χίτλερ να υποτάξουν την Ευρώπη

Σε μια ευρεία ομιλία που εκφώνησε το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι απειλές κατά της Ρωσίας από τις δυτικές χώρες γίνονται «όλο και πιο συχνές»
LIFO NEWSROOM
Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Διεθνή / Σαρκοζί: «Δεν θα παραδεχτώ ποτέ την ενοχή μου, για κάτι που δεν έκανα»

Η απονομή χάριτος ισχύει μόνο για μια τελεσίδικη και εκτελεστή απόφαση και, ως εκ τούτου, δεν αποτελεί ενδεχόμενο προς το παρόν, καθώς ο Σαρκοζί έχει ασκήσει έφεση κατά της δικαστικής απόφασης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ήλπιζα ότι θα τους έδιναν ηρεμιστικά. Απ' το Θεό να το βρούνε κι αυτά τα κτήνη και οι κτηνάρες που τα δημιούργησαν και τα ξαμόλυσαν στην Οικουμένη.
Σε προηγουμενο post μου ειχα εκφρασει ακριβως αυτην την απορια.Τελικα,οπως συμβαινει πολλες φορες στην ζωη,η εξηγηση ηταν εξαιρετικα απλη.Απλα δεν πηγε εκει το μυαλο μου.Μονον που τωρα,μετα την εξηγηση αυτη, η διαδικασια γινεται ακομη πιο ανατριχιαστικη.Κατι που,επισης,δεν φανταζομουν οτι θα ηταν δυνατον.