Σε νέα έρευνα ενός κέντρου κοινωνικών ερευνών της Σαουδικής Αραβίας, το 80% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι οι γυναίκες που επιδεικνύουν σκόπιμα διάθεση για φλερτ, ευθύνονται για αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης που σημειώνονται στη χώρα.

 

Η ακτιβίστρια Yara Wazir είπε ότι η τάση να κατηγορούν τις γυναίκες ότι προκαλούν τη σεξουαλική παρενόχληση εξηγείται από την μικρή έκθεση στο αντίθετο φύλο, κάτι που "ενθαρρύνει την παρερμηνεία απλών πράξεων όπως ένα χαμόγελο κάτι που προσλαμβάνεται ως φλερτ".

 

Ο Muna Abusulayman, μια γνωστή τηλεοπτική προσωπικότητα στον αραβικό κόσμο είπε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη δυσκολία της συντηρητικής κοινωνίας να προσαρμοστεί στο "νεωτερισμό" του εργασιακού περιβάλλοντος με άτομα και από τα δύο φύλα.

 

Στη Σαουδική Αραβία, μόλις το 16% των γυναικών δουλεύουν εκτός σπιτιού και αυτές σε ξεχωριστά γραφεία για να εμποδίζεται η οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ αντρών και γυναικών συναδέλφων. Μόλις τρία χρόνια πριν δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα του εκλέγειν για τις τοπικές εκλογές και θα το εξασκήσουν για πρώτη φορά στις εκλογές του επόμενους έτους. Σε πολλές ανεξάρτητες έρευνες η Σαουδική Αραβία κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως ως προς την ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr