Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Ερντογάν στη Βιέννη με την οποία ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις αυστριακών πολιτικών και στις ανησυχίες για αυτή την ιδιωτική του επίσκεψη στη Βιέννη.

 

Στην ομιλία που έγινε μπροστά σε 15 χιλιάδες οπαδούς σε στάδιο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κινούμενος σε ήπιους τόνους, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της σημερινής Τουρκίας και απηύθυνε επαίνους στους Τούρκους του εξωτερικού.

 

 

 

Προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των αυστριακών ο Ερντογάν είπε ότι δεν πήγε στη Βιέννη για να διαταράξει την αυστριακή εσωτερική πολιτική, και χαρακτήρισε τους Τούρκους στην Ευρώπη  «τα εγγόνια του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή», που όμως ήλθαν στην Ευρώπη «για να κερδίσουν τις καρδιές των Βιεννέζων».

«Κανένας στην Ευρώπη δεν πρέπει να μας φοβάται, για την Ευρώπη η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική, μία διέξοδο και είναι η μοναδική σοβαρή πύλη προς Ανατολάς και για αυτή την Τουρκία μπορείτε να είσαστε υπερήφανοι», όπως υπερήφανη είναι η χώρα τους για τους ίδιους, διαμήνυσε ο Ερντογάν στους οπαδούς του.

Στην αυστριακή πρωτεύουσα, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Ερντογάν.

 

Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε ανεπίσημα στη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση της προσκείμενης στο κόμμα του οργάνωσης «Ενωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr