NEO VIDCAST

Ερντογάν: Οι Τούρκοι της Ευρώπης είναι εγγόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή

Ερντογάν: Οι Τούρκοι της Ευρώπης είναι εγγόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή Facebook Twitter
4

 

Ερντογάν: Οι Τούρκοι της Ευρώπης είναι εγγόνια του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή Facebook Twitter

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Ερντογάν στη Βιέννη με την οποία ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις αυστριακών πολιτικών και στις ανησυχίες για αυτή την ιδιωτική του επίσκεψη στη Βιέννη.

Στην ομιλία που έγινε μπροστά σε 15 χιλιάδες οπαδούς σε στάδιο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κινούμενος σε ήπιους τόνους, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της σημερινής Τουρκίας και απηύθυνε επαίνους στους Τούρκους του εξωτερικού.

Προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των αυστριακών ο Ερντογάν είπε ότι δεν πήγε στη Βιέννη για να διαταράξει την αυστριακή εσωτερική πολιτική, και χαρακτήρισε τους Τούρκους στην Ευρώπη  «τα εγγόνια του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή», που όμως ήλθαν στην Ευρώπη «για να κερδίσουν τις καρδιές των Βιεννέζων».

«Κανένας στην Ευρώπη δεν πρέπει να μας φοβάται, για την Ευρώπη η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική, μία διέξοδο και είναι η μοναδική σοβαρή πύλη προς Ανατολάς και για αυτή την Τουρκία μπορείτε να είσαστε υπερήφανοι», όπως υπερήφανη είναι η χώρα τους για τους ίδιους, διαμήνυσε ο Ερντογάν στους οπαδούς του.

Στην αυστριακή πρωτεύουσα, χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Ερντογάν.

Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε ανεπίσημα στη Βιέννη έπειτα από πρόσκληση της προσκείμενης στο κόμμα του οργάνωσης «Ενωση Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών».

4

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μα γιατί τον έχουν ακόμα να πηγαινοέρχεται ελεύθερος;Βάλτε τον επιτέλους σε ένα μουσείο να τον γνωρίσουν και οι νεότερες γενιές να ησυχάσουμε και οι υπόλοιποι.
Δεν πρέπει να χαροποίησε ιδιαίτερα τους Βιενεζους αυτή η παρομοίωση μιας και ο Σουλειμαν ο Μεγαλοπρεπης παραλίγο να κάνει "υπηκόους του" (μην πω τιποτα non politically correct, ξέρετε ο αγ.στεφανος τζαμί κλπ κλπ κατά τα συνηθισμένα της εποχής) τους Βιενέζους http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Vienna
Βεβαια οσοι μαθαινουν ιστορια απο το 1821 του σκαι και τον Βερεμη θα εκπλησονται με αυτά γιατι μαθαιναν την ιδια εποχη, οτι λογω της Οθ.Αυτο. η Μεσογειος (πιθανα και η Ευρωπη) και γενικα ο Ελληνικος χωρος ήταν ειρηνικος, προοδευμένος και φιλησυχος εκεινη την περιοδο....!