Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία

Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία Facebook Twitter
4

Τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας της Βρετανίας δείχνουν μια χώρα σε ανάπτυξη που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την ύφεση που πλήττει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα πολύ πρόσφατα το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια κάτω από το 7%.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν πέρυσι σε τράπεζες τροφίμων, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust.

Η Βρετανική ΜΚΟ κατήγγειλε την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και τη γενικότερη οικονομική πολιτική, η οποία παρά την οικονομική ανάκαμψη υποχρέωσε 913.000 Βρετανούς να χρειαστούν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια. Το 2012 παρόμοια βοήθεια χρειάστηκαν μόνο 347.000.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κρις Μουλντ, ο αριθμός αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. "Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα", υπογράμμισε ο Μουλντ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν είμαι πολλυ σίγουρη ότι μόνο οι άποροι καταφεύγουν στις τράπεζες τροφίμων στην Βρετανία. Ζω εδώ και 6 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πλειονότητα των Βρετανών (από άνεργους μέχρι μανατζερς) θα έκαναν τα πάντα για κάτι δωρεάν, σε αυτή την περίπτωση το φαγητό.
Επειδη εχω ζησει κι εγω στην Αγγλια συμφωνω οτι οι Αγγλοι ειναι μεγαλυτεροι "σπαγγοι"απο τους Σκωτσεζους.Ενας μανατζερ ομως δεν θα πηγαινε ποτε να στηθει για δωρεαν συσσιτιο.Διοτι μια απλη φωτογραφηση του εκει θα εσημαινε το τελος της καρριερας του.
Πού είναι η αντίφαση στην είδηση; Αφού στον καπιταλισμό ανάπτυξη και ευημερία αφορά μόνο σε εταιρίες και επιχειρηματίες.Όλοι οι άλλοι να πάνε να... σιτιστούν