Τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας της Βρετανίας δείχνουν μια χώρα σε ανάπτυξη που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την ύφεση που πλήττει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα πολύ πρόσφατα το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια κάτω από το 7%.

 

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν πέρυσι σε τράπεζες τροφίμων, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust.

 

Η Βρετανική ΜΚΟ κατήγγειλε την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και τη γενικότερη οικονομική πολιτική, η οποία παρά την οικονομική ανάκαμψη υποχρέωσε 913.000 Βρετανούς να χρειαστούν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια. Το 2012 παρόμοια βοήθεια χρειάστηκαν μόνο 347.000.

 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κρις Μουλντ, ο αριθμός αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. "Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα", υπογράμμισε ο Μουλντ.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr