Ιστορικά βήματα επιχειρεί η Κίνα που αποφάσισε την κατάργηση των στρατοπέδων αναμόρφωσης μέσω της εργασίας, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 50 χρόνια, αλλά και τη χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού. Τις αποφάσεις έλαβε, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, το ανώτατο νομοθετικό όργανο της Κίνας, η διαρκής επιτροπή της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

 

Στα στρατόπεδα αναμόρφωσης κρατούνται άνθρωποι μέχρι και για 4 χρόνια, βάσει μιας απλής απόφασης της αστυνομίας. Είναι το μέσο τιμωρίας των αντιφρονούντων ή χρηστών του διαδικτύου που καταγγέλλουν τη διαφθορά. «Τα "λαοτζιάο" έχουν εκπληρώσει την ιστορική τους αποστολή», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων “Νέα Κίνα”.

Επίσης, η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη χαλάρωση της πολιτικής του ενός παιδιού, που τέθηκε σε ισχύ το 1979, για να επιτρέψει στην Κίνα να ελέγξει τον πληθυσμό της.


Η αλλαγή αυτή έχει στόχο να εμποδίσει τη γήρανση του κινεζικού πληθυσμού, αλλά και να διορθώσει την ανισορροπία των φύλων που παρατηρείται στην Κίνα, καθώς πλέον γεννιούνται 115 αγόρια για 100 κορίτσια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr