Η Γερμανία επιτρέπει την αοριστία φύλου σε πιστοποιητικά γεννήσεως

Η Γερμανία επιτρέπει την αοριστία φύλου σε πιστοποιητικά γεννήσεως Facebook Twitter
4

Η Γερμανία με νόμο που πέρασε σήμερα από την Μπούντεσταγκ οι γονείς νεογέννητων μωρών θα έχουν την δυνατότητα να αφήνουν κενή την ένδειξη του φύλου, χωρίς να σημειώνουν αν το μωρό είναι θηλυκό ή αρσενικό. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνονται τα άτομα που γεννιούνται με αμφότερα χαρακτηριστικά των φύλων να καθορίζουν το φύλο τους αργότερα στη ζωή τους. 

Η Αυστραλία είναι η μόνη άλλη χώρα παγκοσμίως που επιτρέπει κάτι τέτοιο. Υπολογίζεται ότι στη Γερμανία υπάρχουν περίπου 80.000 διαφυλετικά πρόσωπα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
@Πενταγιώτισσα 1.11.2013 | 20:46Για παραπομπή σε ορισμένο σχόλιο, καλύτερα χρησιμοποίησε το «Permalink» στα δεξιά του σχολίου.Πάλι καλά που ο/η pebble δε μας έβγαλε τη Γερμανία και Polizeistaat!
Ευχαριστώ, δεν το γνώριζα, χρήσιμο.Εμένω απόλυτα, όμως, στην άποψη ότι οι περιπτώσεις προώθησης ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τους x, y λόγους δύνανται να είναι κάτι το (εντελώς) ξέχωρο από τις οικονομικές (έσω-έξω) πολιτικές, στις οποίες πολιτικές μάλλον και αναφέρεται ο (αηδής κατα τα λοιπά) Τράγκας.