Έκλεισε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά

Έκλεισε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά Facebook Twitter
0

Στην Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, μερικές χιλιάδες άνθρωποι και περίπου 800 καμήλες αγωνίζονται να επιβιώσουν από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, όταν οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας διέταξαν το κλείσιμο της Μονής. Οι βεδουίνοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής αναγκάστηκαν να πουλήσουν τις καμήλες τους, τις οποίες δεν μπορούν να συντηρήσουν, για να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια η Μονή Αγίας Αικατερίνης έκλεισε τις πύλες της δύο φορές: το 1977, όταν ο πρώην πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ έκανε την ιστορική του επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, και το 1982, όταν ο αιγυπτιακός στρατός εισήλθε στο Σινά μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al- Monitor, αυτή τη φορά δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις από το Υπουργείο Άμυνας ή από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά σύμφωνα με φήμες η διαταγή δόθηκε μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια απαγωγής ενός μοναχού που ταξίδευε στο Νότιο Σινά τον Ιούνιο και λόγω αυξημένων υποψιών για ενδεχόμενη επίθεση στο μοναστήρι.

Έκλεισε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά Facebook Twitter

«Είναι η τρίτη φορά που κλείνουμε τις πόρτες μας από τις αρχές του 1960, δήλωσε ένα μέλος της Ιεράς Συνόδου της μονής στην οποία υπηρετεί από το 1972 στο Al-Monitor. «Μετά από τις επιθέσεις σε εκκλησίες σε όλη τη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες, έχουμε λάβει διαταγές από τις αρχές να κλείσουμε τις πόρτες μας για λόγους ασφαλείας.»

«Παρά το γεγονός ότι οι θα έχουμε περισσότερο χρόνο για προσευχή, οι ιερείς μας θα πρέπει να ζήσουν χωρίς τα πλήθη των επισκεπτών, και υποφέρουμε από μεγάλη οικονομική κρίση, χωρίς να μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα της μονής και τα έξοδα των δεκάδων οικογενειών που στηρίζουμε.»

«Σεβόμαστε την αιγυπτιακή κυβέρνηση και θα παραμείνουμε κλειστοί όσο απαιτείται. Αλλά θα πρέπει να περικόψουμε δραματικά μισθούς και άλλες δαπάνες.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ