Η λίστα με τα στοιχεία πολιτικών και συγγενών που χαρίστηκαν δάνεια στην Κύπρο

Η λίστα με τα στοιχεία πολιτικών και συγγενών που χαρίστηκαν δάνεια στην Κύπρο Facebook Twitter
2

Η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει σήμερα με λεπτομέρειες τη λίστα που έβγαλαν στη δημοσιότητα τα κυπριακά ΜΜΕ με ονόματα πολιτικών, συγγενών τους και εταιριών στους οποίους χαρίστηκαν δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα. Τα ποσά που παραγράφηκαν φτάνουν και τα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι πολιτικοί στους οποίους η διοίκηση της τράπεζας έκανε «διευκολύνσεις» φέρεται να είναι από αρκετά κόμματα, εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων. Η λίστα έχει ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.

Αναλυτικά τα ονόματα της λίστας:

* Ξενοδοχειακή εταιρία που όπως αναφέρει το έγγραφο είναι συνδεόμενη με ΑΚΕΛ-ΠΕΟ. Διαγραφή δανείου, ύψους 2.813.000 ευρώ.

* Στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, από δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, χαρίστηκε το υπόλοιπο 193.000 ευρώ και αυτό τον Μάιο του 2012.

* Εταιρία N.M.G. που σύμφωνα με έγγραφο  συνδέεται με το κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ, Ν.Κ., Είχε λάβει ύψους 1.830.000 ευρώ, της χαρίστηκαν  111.000 ευρώ με ημερομηνίες αναφοράς τον Μάτριο 2007 και Ιανουάριο του 2008.

* Γνωστός βουλευτής του ΔΗΣΥ Π.Π. από δάνειο 168.000 ευρώ, αποπλήρωσε μόνο τα 67.000 ευρώ και τα 101.000 ευρώ διαγράφηκαν από την τράπεζα το 2009.

* Εταιρία At/Ltd. που συνδέεται με τον Σ.Σ. βουλευτή του ΔΗΣΥ, από δάνειο 61.000 ευρώ, φαίνεται να έχει διαγραφεί ποσό των 11.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010.

* Εταιρία Cy. Ind. Ltd. που ανήκει στον ΑΧ.Κ., αδερφό του πρώην υπουργού του ΔΗΣΥ Μ.Κ. που από δάνειο 1.595.000 ευρώ, αποπλήρωσε μόνο τις 310.000 ευρώ και τον Μάιο του 2011 διαγράφηκαν τα 1.285.000 ευρώ.

* Ο Π.Γ. γιος πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ διέγραψε 2.000 ευρώ από δάνειο 5.000 ευρώ, τον Μάιο του 2012.

* Στην πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Σοφ. Χ. από δάνειο ύψους 58.000 ευρώ, διαγράφτηκε τον Απρίλιο του 2007, το ποσό των 26.000 ευρώ.

* Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, ΕΥ.Σ. από δάνειο 84.000 ευρώ είδε να διαγράφονται τα 16.000 ευρώ, τον Ιούλιο του 2008.

* Στον πρώην δήμαρχο μεγάλης κυπριακής πόλης που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ Α.Μ. από δάνειο 105.000 ευρώ, τον Νοέμβριο του 2008 διαγράφτηκαν τα 17.000 ευρώ.

* Στην εταιρία M.TH.Group της Λ.Π. νύφης βουλευτού του ΔΗΚΟ Α.Κ. από δάνειο 625.000 ευρώ διαγράφτηκαν τα 330.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2009.

* Στην εταιρία Xen & Co της Μ.Ξ συγγενούς μέλους του ΔΣ της Τράπεζας από δάνειο 839.000 ευρώ διαγράφτηκαν τα 237.000 ευρώ.

* Η εταιρία που φέρει το όνομα του ιδιοκτήτης της, πρώην υπουργού, προέδρου κόμματος και στελέχους του ΔΗΣΥ Τ.Χ. του οποίου διαγράφτηκαν τα 339.000 ευρώ από το δάνειο των 708.000 ευρώ που είχε πάρει.

Στην Ελληνική Τράπεζα εμφανίζεται:

* Η εταιρία Τ. Trading Co Ltd του Ν.Κ. βουλευτή μικρού κόμματος που με τη σύζυγο κατέχουν το 80% και 20% της εταιρίας, της οποίας από δάνειο 1.654.000 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφτηκαν τα 534.000 ευρώ.

Στη Λαϊκή τράπεζα:

* Ο Αρ. Γ. πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ γραμματέας σε τουριστική εταιρία, είδε να διαγράφεται το 2012 το ποσό των 39.000 ευρώ.

* Ο Αν. Γ πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ τον Ιούνιο του 2011 διέγραψε οφειλή 71.000 ευρώ

* Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σοφ. Χ. το Σεπτέμβριο του 2010 έτυχε διαγραφής 54.000 ευρώ.

* Εταιρία, της οποίας μέτοχος είναι κατά 51%, κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτατα αξιώματα εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή ποσού 5.8 εκατ. δολαρίων, με επίσημη ημερομηνία του "deal" το 2014.

* Στην Π.Α. πρώην σύζυγο του κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ Ν.Α. διαγράφτηκε τον Ιούνιο του 2010 οφειλή 18.500 ευρώ.

* Σε εταιρία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Ν.Π. διαγράφτηκε το 2012 το ποσό των 14.500 ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Τρεις ακόμη παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ιράν επιστρέφουν στην Τεχεράνη

«Οι Αυστραλοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που στη χώρα μας αυτές οι γυναίκες βρέθηκαν μπροστά σε πραγματικές επιλογές και ήρθαν σε επαφή με αρχές που προσπάθησαν να τις βοηθήσουν», δήλωσε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Μετά κλαίγονται οι τράπεζες όταν τα δικαστήρια αποφασίζουν μερική διαγραφή δανείων λίγων χιλιάδων ευρώ σε νοικοκυριά που δεν έχουν να φάνε. Η δικαιοσύνη αλήθεια τι κάνει γι' αυτό; Διότι τελικά αρχίζω να πιστεύω πως το μόνο που μας έφερε ως εδώ είναι η ελευθερία των τραπεζών να κάνουν ό,τι θέλουν και η έλλειψη ελέγχουν των κρατών προς αυτές.