Η λίστα με τα στοιχεία πολιτικών και συγγενών που χαρίστηκαν δάνεια στην Κύπρο

Η λίστα με τα στοιχεία πολιτικών και συγγενών που χαρίστηκαν δάνεια στην Κύπρο Facebook Twitter
2

Η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει σήμερα με λεπτομέρειες τη λίστα που έβγαλαν στη δημοσιότητα τα κυπριακά ΜΜΕ με ονόματα πολιτικών, συγγενών τους και εταιριών στους οποίους χαρίστηκαν δάνεια από τη Λαϊκή Τράπεζα. Τα ποσά που παραγράφηκαν φτάνουν και τα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι πολιτικοί στους οποίους η διοίκηση της τράπεζας έκανε «διευκολύνσεις» φέρεται να είναι από αρκετά κόμματα, εκτός ΕΔΕΚ και Οικολόγων. Η λίστα έχει ήδη παραδοθεί στην Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής.

Αναλυτικά τα ονόματα της λίστας:

* Ξενοδοχειακή εταιρία που όπως αναφέρει το έγγραφο είναι συνδεόμενη με ΑΚΕΛ-ΠΕΟ. Διαγραφή δανείου, ύψους 2.813.000 ευρώ.

* Στην Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, από δάνειο, ύψους 554.000 ευρώ, χαρίστηκε το υπόλοιπο 193.000 ευρώ και αυτό τον Μάιο του 2012.

* Εταιρία N.M.G. που σύμφωνα με έγγραφο  συνδέεται με το κορυφαίο στέλεχος του ΑΚΕΛ, Ν.Κ., Είχε λάβει ύψους 1.830.000 ευρώ, της χαρίστηκαν  111.000 ευρώ με ημερομηνίες αναφοράς τον Μάτριο 2007 και Ιανουάριο του 2008.

* Γνωστός βουλευτής του ΔΗΣΥ Π.Π. από δάνειο 168.000 ευρώ, αποπλήρωσε μόνο τα 67.000 ευρώ και τα 101.000 ευρώ διαγράφηκαν από την τράπεζα το 2009.

* Εταιρία At/Ltd. που συνδέεται με τον Σ.Σ. βουλευτή του ΔΗΣΥ, από δάνειο 61.000 ευρώ, φαίνεται να έχει διαγραφεί ποσό των 11.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2010.

* Εταιρία Cy. Ind. Ltd. που ανήκει στον ΑΧ.Κ., αδερφό του πρώην υπουργού του ΔΗΣΥ Μ.Κ. που από δάνειο 1.595.000 ευρώ, αποπλήρωσε μόνο τις 310.000 ευρώ και τον Μάιο του 2011 διαγράφηκαν τα 1.285.000 ευρώ.

* Ο Π.Γ. γιος πρώην υπουργού του ΑΚΕΛ διέγραψε 2.000 ευρώ από δάνειο 5.000 ευρώ, τον Μάιο του 2012.

* Στην πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Σοφ. Χ. από δάνειο ύψους 58.000 ευρώ, διαγράφτηκε τον Απρίλιο του 2007, το ποσό των 26.000 ευρώ.

* Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, ΕΥ.Σ. από δάνειο 84.000 ευρώ είδε να διαγράφονται τα 16.000 ευρώ, τον Ιούλιο του 2008.

* Στον πρώην δήμαρχο μεγάλης κυπριακής πόλης που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ Α.Μ. από δάνειο 105.000 ευρώ, τον Νοέμβριο του 2008 διαγράφτηκαν τα 17.000 ευρώ.

* Στην εταιρία M.TH.Group της Λ.Π. νύφης βουλευτού του ΔΗΚΟ Α.Κ. από δάνειο 625.000 ευρώ διαγράφτηκαν τα 330.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2009.

* Στην εταιρία Xen & Co της Μ.Ξ συγγενούς μέλους του ΔΣ της Τράπεζας από δάνειο 839.000 ευρώ διαγράφτηκαν τα 237.000 ευρώ.

* Η εταιρία που φέρει το όνομα του ιδιοκτήτης της, πρώην υπουργού, προέδρου κόμματος και στελέχους του ΔΗΣΥ Τ.Χ. του οποίου διαγράφτηκαν τα 339.000 ευρώ από το δάνειο των 708.000 ευρώ που είχε πάρει.

Στην Ελληνική Τράπεζα εμφανίζεται:

* Η εταιρία Τ. Trading Co Ltd του Ν.Κ. βουλευτή μικρού κόμματος που με τη σύζυγο κατέχουν το 80% και 20% της εταιρίας, της οποίας από δάνειο 1.654.000 ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2008 διαγράφτηκαν τα 534.000 ευρώ.

Στη Λαϊκή τράπεζα:

* Ο Αρ. Γ. πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ γραμματέας σε τουριστική εταιρία, είδε να διαγράφεται το 2012 το ποσό των 39.000 ευρώ.

* Ο Αν. Γ πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ τον Ιούνιο του 2011 διέγραψε οφειλή 71.000 ευρώ

* Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Σοφ. Χ. το Σεπτέμβριο του 2010 έτυχε διαγραφής 54.000 ευρώ.

* Εταιρία, της οποίας μέτοχος είναι κατά 51%, κορυφαίος Κύπριος πολιτικός με θητεία σε ανώτατα αξιώματα εμφανίζεται να έχει κάνει συμφωνία για διαγραφή ποσού 5.8 εκατ. δολαρίων, με επίσημη ημερομηνία του "deal" το 2014.

* Στην Π.Α. πρώην σύζυγο του κορυφαίου υπηρεσιακού στελέχους του ΥΠΕΞ Ν.Α. διαγράφτηκε τον Ιούνιο του 2010 οφειλή 18.500 ευρώ.

* Σε εταιρία που ανήκει στον εν ενεργεία πρέσβη Ν.Π. διαγράφτηκε το 2012 το ποσό των 14.500 ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε προσωπικά δεδομένα τρανς παιδιών από νοσοκομεία

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε προσωπικά δεδομένα τρανς παιδιών από νοσοκομεία

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει ιατρικά αρχεία για τρανς παιδιά που λάμβαναν ιατρική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και των διευθύνσεών τους
LIFO NEWSROOM
Ουκρανικό Μέτωπο: «Τρομερή απώλεια» θα ήταν η παράδοση της Ντονέτσκ στη Ρωσία

Διεθνή / Στρατιώτες στο ουκρανικό μέτωπο: «Τρομερή απώλεια» τυχόν παράδοση του Ντονέτσκ στη Ρωσία

Στρατιώτες της 150ής ουκρανικής ταξιαρχίας αναγνωρίζουν ότι η απώλεια του Ντονέτσκ θα άνοιγε τον δρόμο για νέες ρωσικές επιθέσεις σε Χάρκοβο, Ντνίπρο και Ζαπορίζια
LIFO NEWSROOM
Σε εξέλιξη η νέα εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα – Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Σε εξέλιξη η νέα εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα – Έκκληση ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τετάρτη την έναρξη των πρώτων επιχειρησιακών βημάτων για την κατάληψη της Πόλης της Γάζας και επιστράτευσε δεκάδες χιλιάδες εφέδρους, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει παράλληλα τη νέα πρόταση εκεχειρίας, που έχει ήδη αποδεχθεί η Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Διεθνή / Ονδούρα και Ουγκάντα συμφώνησαν με Τραμπ να δεχτούν μετανάστες που απελαύνονται από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κλείνουν συμφωνίες με Ουγκάντα και Ονδούρα για την επαναπροώθηση μεταναστών, ενώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν για κινδύνους και παραβίαση διεθνούς δικαίου
LIFO NEWSROOM
Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Διεθνή / Πολωνία: Πολίτες επιλέγουν καλοκαιρινή στρατιωτική εκπαίδευση υπό τον φόβο του Πούτιν

Στην Πολωνία, πολίτες συμμετέχουν σε στρατιωτικά καλοκαιρινά camps και εθελοντικά προγράμματα για να ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση του στρατού απέναντι σε ρωσική απειλή
LIFO NEWSROOM
Σάλος στην Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Διεθνή / Τσεχία: Bουλευτής του Μπάμπις ήθελε να προσλάβει δολοφόνο για τον σκύλο της συντρόφου του πρώην της

Ο Τσέχος πολιτικός Αντρέι Μπάμπις αντιδρά σε σκάνδαλο βουλευτού που φέρεται να σχεδίαζε να σκοτώσει τον σκύλο της νέας συντρόφου του πρώην συζύγου της, χρησιμοποιώντας δημόσια εμφάνιση με σκύλους για να κερδίσει τις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Ασάντ

Διεθνή / Η μάχη της Συρίας κατά του Captagon: Η πτώση της αυτοκρατορίας ναρκωτικών του Άσαντ

Από την πλημμύρα του Captagon υπό τον Άσαντ έως τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών του νέου προέδρου Σάραα – η Συρία προσπαθεί να ξεριζώσει το εμπόριο που έχει στοιχειώσει τη χώρα για δεκαετίες
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: H Μέγκαν Μαρκλ είναι ο κύριος λόγος που οι σχέσεις με τον αδελφό του είναι ανύπαρκτες

Ειδικοί στα θέματα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας αναλύουν την κατάσταση - «Το ρήγμα είναι βαθύ, δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή αν δεν κάνει την πρώτη κίνηση ο πρίγκιπας Χάρι και ζητήσει συγγνώμη»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μετά κλαίγονται οι τράπεζες όταν τα δικαστήρια αποφασίζουν μερική διαγραφή δανείων λίγων χιλιάδων ευρώ σε νοικοκυριά που δεν έχουν να φάνε. Η δικαιοσύνη αλήθεια τι κάνει γι' αυτό; Διότι τελικά αρχίζω να πιστεύω πως το μόνο που μας έφερε ως εδώ είναι η ελευθερία των τραπεζών να κάνουν ό,τι θέλουν και η έλλειψη ελέγχουν των κρατών προς αυτές.