Ο απεσταλμένος του ΟΗE, Lakhdar Brahimi, υποστήριξε, σήμερα, ότι η κατάσταση στη Συρία συνεχίζει να επιδεινώνεται, ενώ επιτακτική είναι η ανάγκη συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενωθεί ξανά ο διχασμένος συριακός λαός.

 

Όπως αναφέρει το Voice of America, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergei Lavrov, ο Brahimi δήλωσε ότι νιώθει λυπημένος που δεν μπόρεσε να τηρηθεί η εκεχειρία, αλλά η αποτυχία αυτή δεν αποθαρρύνει την εύρεση κάποιας λύσης.

 

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εργαζόμαστε όσο πιο σκληρά μπορούμε, και σε συνεργασία με όλους εντός και εκτός Συρίας, να μειώσουμε το επίπεδο της βίας, να βάλουμε ένα τέλος και να ξεκινήσουμε ένα δρόμο κατασκευής της Νέας Συρίας.», τόνισε ο ίδιος.

 

Ο απεσταλμένος επισημαίνει πάντως ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα εγκρίνουν κάποια στρατιωτική παρέμβαση για την επιβολή της ειρήνης και η μόνη λύση είναι να συμφωνήσει επιτέλους η διεθνής κοινότητα, να αφήσει στην άκρη τα επιμέρους προβλήματα, ειδάλλως ο συριακός λαός θα συνεχίσει να υποφέρει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr