ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση

Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση Facebook Twitter
0

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων εδάφους αέρος S-400 στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το CNN Turk.

Η συμφωνία για τους S-400, ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση επειδή η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και το σύστημα αυτό δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Σεργκέι Τσέμεζοφ, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Ροστέκ, φέρεται να είχε δηλώσει ότι το 55% του ποσού της σύμβασης καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τσέμεζοφ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα αγόρασε 4 συστοιχίες S-400. «Ναι, (αγόρασαν τα τέσσερα συστήματα) αξίας 2,5 δισεκ. δολαρίων», είπε ο Τσέμεζοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ολοκλήρωσαν ήδη τις συνομιλίες για το δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουν τα έγγραφα για τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις. Μπορώ να πω ότι εκείνοι (η Τουρκία) θα καταβάλουν το 45% του ποσού προκαταβολικά, το 55% (του ποσού) είναι ρωσικά δάνεια. Θα αρχίσουμε τις παραδόσεις τον Μάρτιο του 2020», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ροστέκ.

Διεθνή
0

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΝΙΓΜΟΙ

Διεθνή / Καύσωνας στην Ευρώπη: Σχεδόν 100 πνιγμοί στη Γερμανία τον Ιούνιο - Πολλοί από αυτούς νεαροί άνδρες

Περισσότεροι από 1.300 θάνατοι έχουν συνδεθεί με την ακραία ζέστη στην Ευρώπη, ενώ Γαλλία και Ισπανία αντιμετωπίζουν καύσωνες, πυρκαγιές και εκτεταμένα μέτρα προστασίας
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Διεθνή / «Ημέρα της Βαστίλης»: Παρέλαση ενότητας για την Ουκρανία με 25 ηγέτες του «Συνασπισμού των Προθύμων»

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, παραμονή της Ημέρας της Βαστίλης, με στρατιωτικούς και αεροσκάφη από πολλές χώρες να συμμετέχουν στην παρέλαση της 14ης Ιουλίου
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Κλιμακώνεται η ένταση στον Κόλπο: Το Ιράν λέει ότι έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ -«Παραμένουν ανοιχτά», απαντάνε οι ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, ο οποίος έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της κρίσης, ζήτησε από τις δυο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση
THE LIFO TEAM