Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση

Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση Facebook Twitter
0

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων εδάφους αέρος S-400 στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το CNN Turk.

Η συμφωνία για τους S-400, ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση επειδή η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και το σύστημα αυτό δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Σεργκέι Τσέμεζοφ, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Ροστέκ, φέρεται να είχε δηλώσει ότι το 55% του ποσού της σύμβασης καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τσέμεζοφ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα αγόρασε 4 συστοιχίες S-400. «Ναι, (αγόρασαν τα τέσσερα συστήματα) αξίας 2,5 δισεκ. δολαρίων», είπε ο Τσέμεζοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ολοκλήρωσαν ήδη τις συνομιλίες για το δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουν τα έγγραφα για τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις. Μπορώ να πω ότι εκείνοι (η Τουρκία) θα καταβάλουν το 45% του ποσού προκαταβολικά, το 55% (του ποσού) είναι ρωσικά δάνεια. Θα αρχίσουμε τις παραδόσεις τον Μάρτιο του 2020», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ροστέκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM