Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση

Τουρκία - Ρωσία υπέγραψαν την συμφωνία για τα S- 400 και προκαλούν ανησυχία στη Δύση Facebook Twitter
0

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια ρωσικών πυραύλων εδάφους αέρος S-400 στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το CNN Turk.

Η συμφωνία για τους S-400, ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προκαλέσει ανησυχία στη Δύση επειδή η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και το σύστημα αυτό δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Σεργκέι Τσέμεζοφ, διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Ροστέκ, φέρεται να είχε δηλώσει ότι το 55% του ποσού της σύμβασης καλύπτεται από ρωσικά δάνεια.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Τσέμεζοφ επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα αγόρασε 4 συστοιχίες S-400. «Ναι, (αγόρασαν τα τέσσερα συστήματα) αξίας 2,5 δισεκ. δολαρίων», είπε ο Τσέμεζοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ολοκλήρωσαν ήδη τις συνομιλίες για το δάνειο της Μόσχας στην Άγκυρα.

«Θα πρέπει τώρα να οριστικοποιήσουν τα έγγραφα για τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις. Μπορώ να πω ότι εκείνοι (η Τουρκία) θα καταβάλουν το 45% του ποσού προκαταβολικά, το 55% (του ποσού) είναι ρωσικά δάνεια. Θα αρχίσουμε τις παραδόσεις τον Μάρτιο του 2020», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ροστέκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM