Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ Facebook Twitter
0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 45.


Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά που φόραγε μέσα στον χώρο λατρείας, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ. Δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή εναντίον τεμενών, του σιιτικού στην πρωτεύουσα και ενός σουνιτικού στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Στη δεύτερη επίθεση, στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Νάτζιμπ Ντανίς. Ο κυβερνήτης της περιοχής όπου διαπράχθηκε η επίθεση, ο Μόχσεν Ντανισιάρ, έδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 30 νεκρούς, ενώ υποστήριξε πως η επίθεση δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αλλά είχε στόχο έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ