No.1

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στην Καμπούλ Facebook Twitter
0

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε μια δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 45.


Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε γιλέκο με εκρηκτικά που φόραγε μέσα στον χώρο λατρείας, στη συνοικία Νταστ-ι-Μπάρτσι της Καμπούλ. Δεν έδωσε κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν, περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Παρασκευή εναντίον τεμενών, του σιιτικού στην πρωτεύουσα και ενός σουνιτικού στο κεντρικό τμήμα της χώρας.


Στη δεύτερη επίθεση, στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 10, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, τον Νάτζιμπ Ντανίς. Ο κυβερνήτης της περιοχής όπου διαπράχθηκε η επίθεση, ο Μόχσεν Ντανισιάρ, έδωσε υψηλότερο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 30 νεκρούς, ενώ υποστήριξε πως η επίθεση δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αλλά είχε στόχο έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM