Ελληνική εταιρία διαχειρίζεται το πλοίο που συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη

Ελληνική εταιρία διαχειρίζεται το πλοίο που συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη Facebook Twitter
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCain.
0

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρία Stealth Maritime Corporation επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα από τα δεξαμενόπλοια που διαχειρίζεται συγκρούστηκε με αμερικανικό αντιτορπιλικό κοντά στη Σιγκαπούρη.

Το περιστατικό είχει γίνει νωρίτερα γνωστό από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ανέφερε πως δέκα αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί από τη σύγκρουση. 


«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο ALNIC MC (IMO: 9396725 σημαία Λιβηρίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού USS JOHN S MCCAIN στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.


«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το ALNIC MC υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο Στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.


«Η Stealth Maritime Corporation συνεργάζεται απολύτως με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης (MPA) στις έρευνες καθώς και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Ειρηνικό Ωκεανό σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Την προηγούμενη εβδομάδα, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τρεις ανώτερους αξιωματικούς του USS Fitzgerald το οποίο σχεδόν βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας στις 17 Ιουνίου. Από τη σύγκρουση είχαν σκοτωθεί επτά αμερικανοί ναύτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM