ΗΠΑ: «Στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ» ο αποπεμφθείς Στιβ Μπάνον

ΗΠΑ: «Στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ» ο αποπεμφθείς Στιβ Μπάνον Facebook Twitter
0

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας Στιβ Μπάνον, που χθες ανακοινώθηκε πως εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι συνεχίζει να μάχεται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επανήλθε αμέσως στο πόστο του διευθυντή του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Breitbart News, ο οποίος πρόσκειται στην άκρα δεξιά.


«Για την περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή σύγχυση, αφήστε με να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο και πάω στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ κι εναντίον των αντιπάλων του - στο Καπιτώλιο, στα ΜΜΕ και στον κόσμο των επιχειρήσεων», είπε ο Μπάνον στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Το Breitbart ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Στιβ Μπάνον ανέλαβε και πάλι χθες καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του, χαρακτηρίζοντάς τον έναν «ήρωα». Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας ήταν παρών χθες σε μια πρώτη σύσκεψη της συντακτικής ομάδας του ιστοτόπου.


Πριν ενταχθεί στην εκστρατεία του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016 ο Μπάνον, 63 ετών, είχε μετατρέψει τον Breitbart στον ειδησεογραφικό ιστότοπο που προτιμούν οι εθνικιστές και οι υποστηρικτές της alt-right, μιας ισχυρής φράξιας της αμερικανικής άκρας δεξιάς.


Οπαδός του προστατευτισμού και μιας εθνικιστικής οικονομικής πολιτικής, ο Μπάνον υπήρξε αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επενδυτής στη Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός. Θεωρείτο ο ιθύνων νους πίσω από πολλές τοποθετήσεις του Τραμπ εναντίον του κατεστημένου και μια ισχυρή εθνικιστική φωνή στον Λευκό Οίκο. Είχε ξαναβρεθεί σε επισφαλή θέση, αλλά ο Τραμπ ως τώρα επέλεγε πάντα να τον κρατήσει ως σύμβουλο, κυρίως επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική του νίκη.


Οι Δημοκρατικοί χαιρέτισαν την αποχώρηση του Μπάνον. «Η απόλυση του Μπάνον είναι μια ευπρόσδεκτη είδηση, αλλά δεν κρύβει το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και των φανατικών πεποιθήσεων που προωθούν», ανέφερε η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν πρέπει μόνο να απαλλαχθεί από τους εναπομείναντες οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής στις τάξεις της, αλλά και να εγκαταλείψει τη μισαλλόδοξη ιδεολογία που ξεκάθαρα καθοδηγεί τις αποφάσεις της», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / POLITICO: Ο Πέτερ Μαγιάρ σχεδιάζει «μεγάλη συμφωνία» για επαναφορά των σχέσεων Ουγγαρίας-ΕΕ

Ο νέος ηγέτης της Ουγγαρίας προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα ώστε να αποκαταστήσει την πρόσβαση της χώρας σε δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ικανοποιήσει μια σειρά από απαιτήσεις που θέτει η ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν καταγγέλλει «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας» του από τις ΗΠΑ

Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, ΗΑΕ και Ιορδανία οφείλουν «να αποζημιώσουν πλήρως την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και να επανορθώσουν για κάθε υλική και ηθική βλάβη», λέει ο Ιρανός πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη
THE LIFO TEAM