ΗΠΑ: «Στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ» ο αποπεμφθείς Στιβ Μπάνον

ΗΠΑ: «Στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ» ο αποπεμφθείς Στιβ Μπάνον Facebook Twitter
0

Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας Στιβ Μπάνον, που χθες ανακοινώθηκε πως εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι συνεχίζει να μάχεται υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ επανήλθε αμέσως στο πόστο του διευθυντή του ειδησεογραφικού ιστοτόπου Breitbart News, ο οποίος πρόσκειται στην άκρα δεξιά.


«Για την περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή σύγχυση, αφήστε με να ξεκαθαρίσω τα πράγματα: εγκαταλείπω τον Λευκό Οίκο και πάω στον πόλεμο υπέρ του Τραμπ κι εναντίον των αντιπάλων του - στο Καπιτώλιο, στα ΜΜΕ και στον κόσμο των επιχειρήσεων», είπε ο Μπάνον στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Το Breitbart ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Στιβ Μπάνον ανέλαβε και πάλι χθες καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου του, χαρακτηρίζοντάς τον έναν «ήρωα». Ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας ήταν παρών χθες σε μια πρώτη σύσκεψη της συντακτικής ομάδας του ιστοτόπου.


Πριν ενταχθεί στην εκστρατεία του Τραμπ τον Αύγουστο του 2016 ο Μπάνον, 63 ετών, είχε μετατρέψει τον Breitbart στον ειδησεογραφικό ιστότοπο που προτιμούν οι εθνικιστές και οι υποστηρικτές της alt-right, μιας ισχυρής φράξιας της αμερικανικής άκρας δεξιάς.


Οπαδός του προστατευτισμού και μιας εθνικιστικής οικονομικής πολιτικής, ο Μπάνον υπήρξε αξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επενδυτής στη Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός. Θεωρείτο ο ιθύνων νους πίσω από πολλές τοποθετήσεις του Τραμπ εναντίον του κατεστημένου και μια ισχυρή εθνικιστική φωνή στον Λευκό Οίκο. Είχε ξαναβρεθεί σε επισφαλή θέση, αλλά ο Τραμπ ως τώρα επέλεγε πάντα να τον κρατήσει ως σύμβουλο, κυρίως επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογική του νίκη.


Οι Δημοκρατικοί χαιρέτισαν την αποχώρηση του Μπάνον. «Η απόλυση του Μπάνον είναι μια ευπρόσδεκτη είδηση, αλλά δεν κρύβει το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και των φανατικών πεποιθήσεων που προωθούν», ανέφερε η Νάνσι Πελόσι, επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν πρέπει μόνο να απαλλαχθεί από τους εναπομείναντες οπαδούς της ανωτερότητας της λευκής φυλής στις τάξεις της, αλλά και να εγκαταλείψει τη μισαλλόδοξη ιδεολογία που ξεκάθαρα καθοδηγεί τις αποφάσεις της», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM