Επαρκείς οι αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου του Άσαντ, λέει πρώην εισαγγελέας της Επιτροπής του ΟΗΕ

Επαρκείς οι αποδείξεις για τα εγκλήματα πολέμου του Άσαντ, λέει πρώην εισαγγελέας της Επιτροπής του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία έχει αρκετές αποδείξεις προκειμένου να καταδικάσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα πολέμου. «Οι αποδείξεις είναι επαρκείς είμαι βέβαιη», δήλωσε  χαρακτηριστικά η πρώην ειδική εισαγγελέας για εγκλήματα πολέμου, Κάρλα ντελ Πόντε, σε συνέντευξή της στον ελβετικό Τύπο.

«Όμως εξαιτίας του βέτο της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός διεθνούς δικαστηρίου δεν θα υπάρξουν προς το παρόν ούτε κατηγορίες ούτε ειδικό δικαστήριο», πρόσθεσε. Η κατάσταση αυτή είναι «απογοητευτική», «είναι μια τραγωδία», συνεχίζει: «χωρίς δικαιοσύνη στη Συρία, δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη και άρα κανένα μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην εισαγγελέας ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες την παραίτησή της, δηλώνοντας πως έχει «απογοητευθεί» από την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να συνεχίσει την εργασία της Επιτροπής δημιουργώντας ένα ειδικό δικαστήριο για τη Συρία που θα δικάσει φερόμενους ως εγκληματίες πολέμου.

«Δεν έχω δει ποτέ άλλοτε μια τόσο βίαιη σύγκρουση, στην οποία υπάρχουν τόσα παιδιά νεκρά, θύματα βασανιστηρίων, αποκεφαλισμένα. Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα αυτής της σύγκρουσης», προσθέτει η 70χρονη πρώην εισαγγελέας.

Η Κάρλα ντελ Πόντε εργαζόταν για την Επιτροπή του ΟΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2012. Είχε δώσει επίσης μάχη για να οδηγηθούν σε ειδικό δικαστήριο ύποπτοι για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Ρουάντα και στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμιά λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Διεθνή / «Καμία λύση» για τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη μετά τις συνομιλίες Πούτιν και Γουίτκοφ

Ο Στιβ Γουίτκοφ, συνοδευόμενος από τον Τζάρεντ Κούσνερ, συζητούσε επί σχεδόν πέντε ώρες στο Κρεμλίνο με τον ρώσο ηγέτη σχετικά με το σχέδιο της Ουάσιγκτον που σκοπός του ειναι να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM