Στις αγορές βγήκε και το Ιράκ-Τι απόδοση έπιασε το πρώτο ανεξάρτητο ομόλογο

Στις αγορές βγήκε και το Ιράκ-Τι απόδοση έπιασε το πρώτο ανεξάρτητο ομόλογο Facebook Twitter
1

Οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν την πρώτη ανεξάρτητη πώληση ομολόγου από το Ιράκ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σε μια ένδειξη συνεχιζόμενης ζήτησης για επενδύσεις που ενέχουν ρίσκο, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

 

Το ομόλογο του 1 δισεκ. δολαρίων, λήξης 2023, συγκέντρωσε προσφορές 6,6 δισεκ. δολαρίων όταν άνοιξε χθες το βιβλίο προσφορών. Η απόδοση καθορίστηκε στο 6,75%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απόδοση πάνω από 7%. Η υψηλή ζήτηση καταγράφεται ενώ ενισχύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για ρίσκο στις κεφαλαιαγορές, καθώς τα χαμηλά επιτόκια τους ωθούν στο να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις αλλού.

 

Η πώληση χρέους από το Ιράκ είναι μια σημαντική στιγμή για τη Βαγδάτη, η οποία ποτέ δεν είχε προχωρήσει σε μια ανεξάρτητη κοινοπρακτική ομολογιακή έκδοση αυτού του τύπου. Η χώρα, που αγωνίζεται να ξεπεράσει χρόνια εσωτερικών συγκρούσεων ύστερα από την εισβολή των ξένων δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ το 2003, προχώρησε το 2006 σε έκδοση ομολόγων 2,7 δισεκ. δολαρίων στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης παλαιότερων δανειακών της υποχρεώσεων.

 

Σύμφωνα με τον Σαμάντ Σιροχέι, επικεφαλής των αγορών χρέους στην αναδυόμενη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη Citigroup, πρόκειται για την πρώτη κοινοπρακτική, διεθνή έκδοση ομολόγου της χώρας και «η ανταπόκριση επικυρώνει με ισχυρό τρόπο τα όσα έχει πετύχει η χώρα τα τελευταία χρόνια».

 

Νωρίτερα φέτος, το Ιράκ προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 1 δισεκ. δολαρίων με την εγγύηση των ΗΠΑ και με κουπόνι 2,149%, η οποία συνδέθηκε με ένα διεθνές πακέτο στήριξης. Στα μέσα του 2016, η Βαγδάτη συμφώνησε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πρόγραμμα διάσωσης ύψους 5,4 δισεκ. δολαρίων.

 

πηγή: Financial Times

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια