Στις αγορές βγήκε και το Ιράκ-Τι απόδοση έπιασε το πρώτο ανεξάρτητο ομόλογο

Στις αγορές βγήκε και το Ιράκ-Τι απόδοση έπιασε το πρώτο ανεξάρτητο ομόλογο Facebook Twitter
1

Οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν την πρώτη ανεξάρτητη πώληση ομολόγου από το Ιράκ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σε μια ένδειξη συνεχιζόμενης ζήτησης για επενδύσεις που ενέχουν ρίσκο, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Financial Times.

 

Το ομόλογο του 1 δισεκ. δολαρίων, λήξης 2023, συγκέντρωσε προσφορές 6,6 δισεκ. δολαρίων όταν άνοιξε χθες το βιβλίο προσφορών. Η απόδοση καθορίστηκε στο 6,75%, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απόδοση πάνω από 7%. Η υψηλή ζήτηση καταγράφεται ενώ ενισχύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για ρίσκο στις κεφαλαιαγορές, καθώς τα χαμηλά επιτόκια τους ωθούν στο να αναζητήσουν υψηλότερες αποδόσεις αλλού.

 

Η πώληση χρέους από το Ιράκ είναι μια σημαντική στιγμή για τη Βαγδάτη, η οποία ποτέ δεν είχε προχωρήσει σε μια ανεξάρτητη κοινοπρακτική ομολογιακή έκδοση αυτού του τύπου. Η χώρα, που αγωνίζεται να ξεπεράσει χρόνια εσωτερικών συγκρούσεων ύστερα από την εισβολή των ξένων δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ το 2003, προχώρησε το 2006 σε έκδοση ομολόγων 2,7 δισεκ. δολαρίων στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης παλαιότερων δανειακών της υποχρεώσεων.

 

Σύμφωνα με τον Σαμάντ Σιροχέι, επικεφαλής των αγορών χρέους στην αναδυόμενη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στη Citigroup, πρόκειται για την πρώτη κοινοπρακτική, διεθνή έκδοση ομολόγου της χώρας και «η ανταπόκριση επικυρώνει με ισχυρό τρόπο τα όσα έχει πετύχει η χώρα τα τελευταία χρόνια».

 

Νωρίτερα φέτος, το Ιράκ προχώρησε στην έκδοση ομολόγων ύψους 1 δισεκ. δολαρίων με την εγγύηση των ΗΠΑ και με κουπόνι 2,149%, η οποία συνδέθηκε με ένα διεθνές πακέτο στήριξης. Στα μέσα του 2016, η Βαγδάτη συμφώνησε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πρόγραμμα διάσωσης ύψους 5,4 δισεκ. δολαρίων.

 

πηγή: Financial Times

 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΖΕΣΤΗ ΣΥΓΚΟΜΟΙΔΗ

Διεθνή / Στη Champagne ξεκίνησε ο πρωιμότερος τρύγος που έχει καταγραφεί – Πώς μπορεί να αλλάξει η γεύση της σαμπάνιας

Τα σταφύλια ωρίμασαν πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο, αυξάνοντας τα σάκχαρα και την πίεση στους παραγωγούς να προλάβουν την ιδανική στιγμή του τρύγου
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΖΛΕΝΕΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Διεθνή / Νέοι γαλλικοί πύραυλοι στην Ουκρανία μετά το ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο

Σε ανάρτησή του στο X, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι αμέσως μετά το «διπλό χτύπημα» στο Κριβί Ριχ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και τη βαθιά του ανησυχία για το συμβάν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια