Η Γερμανία καλεί την ΕΕ να εξετάσει αντίμετρα σε βάρος των ΗΠΑ για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Η Γερμανία καλεί την ΕΕ να εξετάσει αντίμετρα σε βάρος των ΗΠΑ για τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας Facebook Twitter
0

Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που προτείνονται από αμερικανούς βουλευτές και μπορεί να ζημιώσουν ευρωπαϊκές εταιρείες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει αντίμετρα, φέρεται να δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.


«Θεωρούμε πως αυτό παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Μπριγκίτε Τσίπρις στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke Mediengruppe. «Φυσικά δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο. Όμως είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τώρα αντίμετρα».


Η γερμανική κυβέρνηση και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει πως οι νέες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν αυτόν τον μήνα από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, μπορεί να εμποδίσουν γερμανικές εταιρείες να εργάζονται σε προγράμματα αγωγών για τα οποία υποστηρίζουν πως είναι ουσιαστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM