Βενεζουέλα: Δύο ακόμη νεκροί σε συγκρούσεις

Βενεζουέλα: Δύο ακόμη νεκροί σε συγκρούσεις Facebook Twitter
0

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στη Βενεζουέλα σε συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης η οποία αντιτίθεται στα σχέδια του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να τροποποιήσει το Σύνταγμα.

 

Οδοφράγματα, κλειστά καταστήματα, ακινητοποιημένα μέσα μαζικής μεταφοράς: η Βενεζουέλα παρέλυσε εν μέρει. Στη διάρκεια πολλών επεισοδίων αστυνομικοί και στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα και σκάγια για να διαλύσουν τους διαδηλωτές οι οποίοι είχαν στήσει οδοφράγματα.

 

Η γενική απεργία είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

 

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι δύο διαδηλωτές, ηλικίας 24 και 23 ετών, σκοτώθηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν σε προάστιο του Καράκας και στη Βαλένσια στη βόρεια Βενεζουέλα. Δεν έδωσε διευκρινίσεις για το ποιος ευθύνεται για τον θάνατό τους.

 

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο 24χρονος σκοτώθηκε από σφαίρα, ενώ περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια σε αυτές τις δύο περιοχές.

 

Με αυτούς τους δύο νέους θανάτους, ανέρχεται σε 99 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Απριλίου, οπότε ξεκίνησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα.

 

Εξάλλου σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Foro Penal, 367 άνθρωποι συνελήφθησαν σε ολόκληρη τη Βενεζουέλα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

 

Η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη, με τον βουλευτή Φρέντι Γκεβάρα, αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου, να δηλώνει: «πετύχαμε ποσοστό συμμετοχής στην απεργία 85%».

 

Πάντως ο Μαδούρο επεσήμανε ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν μικρή. «Κερδίσαμε πάλι (…) Οι μόνοι που μπορούν να παραλύσουν τη χώρα είναι οι τσαβιστές», τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι οι βασικοί τομείς της οικονομίας της Βενεζουέλας λειτουργούν στο «100%».

 

Τη γενική απεργία υποστήριζαν το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο της χώρας, οι εργοδοτικές ενώσεις, ένα μέρος των συνδικάτων των εργαζόμενων, φοιτητές και οι οργανισμοί των μέσων μαζικής μεταφοράς.

 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, που έχει απειλήσει με κυρώσεις τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην απεργία, είχε στο πλευρό της τον δημόσιο τομέα, όπου εργάζονται 3 εκατομμύρια άνθρωποι, και την στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή βιομηχανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM
Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: «Μου βρήκες νέους ακατάλληλους φίλους;» - Email από το Μπαλμόραλ με την υπογραφή «Α»

Ανάμεσα στα νέα έγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνεται email από το 2001 που ξεκινά με τη φράση «Βρίσκομαι στο εξοχικό της βασιλικής οικογένειας στο Μπαλμόραλ»
THE LIFO TEAM