Προς νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης οδεύει η Τουρκία

Προς νέα παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης οδεύει η Τουρκία Facebook Twitter
0

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται στην Τουρκία από το καλοκαίρι αναμένεται να αποφασίσει για τρεις ακόμη μήνες η κυβέρνηση της χώρας, μία ημέρα μετά τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το απόγευμα, αναμένεται να προτείνει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, σύσταση που θα επικυρωθεί λίγες ώρες αργότερα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρουσία του Τούρκου προέδρου.

Την πιθανότητα παράτασης της έκτακτης ανάγκης εξέφρασε σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί, ο οποίος δήλωσε ότι το ενδεχόμενο θα συζητηθεί στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, το οποίο θα παρουσιάσει τη σύστασή του σε μια σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Ο Τσανικλί είπε επίσης πως οι νομικές αλλαγές που εισάγει το δημοψήφισμα, το οποίο διενεργήθηκε χθες για τη μετατροπή του συστήματος στην Τουρκία από κοινοβουλευτικό σε προεδρικό, θα ολοκληρωθούν μέσα σε έναν χρόνο.

Η μείωση του ορίου του 10% των ψήφων που απαιτείται να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εισέλθει στη Βουλή θα συζητηθεί επίσης, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία η Τουρκία φιλοδοξεί να ενταχθεί, θα βελτιωθούν, και πρόσθεσε πως η παρούσα ρητορική ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ένωση είναι προσωρινή και δεν πρέπει να της δίνεται υπερβολική σημασία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM