Φαίνεται ότι η δυσαρέσκεια που δημιούργησε στην Ευρώπη η άκαμπτη λιτότητα της καγκελαρίου δεν άφησε αλώβητη την περίφημη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία. Ως πρώτο θέμα σήμερα στη διαδικτυακή του έκδοση (με την παραπάνω φωτογραφία), το περιοδικό  Spiegel έχει τις προειδοποιήσεις των επικεφαλής των Γερμανών εξαγωγέων ότι υπάρχει μια αυξανόμενη απροθυμία των εμπορικών εταίρων να συνεχίσουν τις παραγγελίες στη Γερμανία.

 

Έτσι, όπως γράφει το περιοδικό, η Γερμανική Ένωση Εξαγωγέων φοβάται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, κάτι που δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χονδρικού και Εξωτερικού Εμπορίου (BGA) Anton Boerner, στο «Business Week». «Τα συναισθήματα προς τη Γερμανία παγώνουν όλο και περισσότερο», λέει χαρακτηριστικά ο Μπέρνερ, προειδοποιώντας ότι η Γερμανία δεν είναι πια ελκυστική.

 

Ακόμη και ο κολοσσός της Bosch προειδοποιεί για τους αυξανόμενους κινδύνους. Οι άνθρωποι της εταιρίας διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση του ευρώ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. «Το ευρωπαϊκό περιβάλλον έξω από τη Γερμανία έχει λίγο έως πολύ βαλτώσει", λένε.

Προειδοποίηση απευθύνει προς τη γερμανική κυβέρνηση και ο Μιχαήλ Βασιλειάδης, πρόεδρος του ισχυρού συνδικάτου των εργαζομένων στη μεταλλευτική, τη χημική και την ενεργειακή βιομηχανία της Γερμανίας. «Λίγη ταπεινοφροσύνη θα μας έκανε καλό», λέει ο κ. Βασιλειάδης.

.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr