ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πέθανε ο Iταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα, ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο»

Πέθανε ο Iταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα, ο άνθρωπος που ενέπνευσε την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» Facebook Twitter
1

Ο Ιταλός δύτης Έντσο Μαγιόρκα, η αντιπαλότητα του οποίου με τον Γάλλο συνάδελφό του Ζακ Μαγιόλ αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία «Το απέραντο γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, πέθανε σε ηλικία 85 ετών στη Σικελία, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σταρ του κόσμου των επαγγελματικών καταδύσεων για δεκαετίας, ο Μαγιόρκα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε ελεύθερη κατάδυση κάτω από τα 50 μέτρα.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1931 στις Συρακούσες, στη νότια Σικελία, δεν έπαψε ποτέ να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέχρι που το 1988 (σε ηλικία 57 ετών), έφτασε στο βάθος των 101 μέτρων, που ήταν και το τελευταίο του ρεκόρ.

Ο Ιταλός δύτης που για τις επιδόσεις του προσέλκυε το ενδιαφέρον Γάλλων και Ιταλών γιατρών, έγινε διάσημος σ' όλον τον πλανήτη χάρη στην επιτυχία της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο» που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1988 στη Γαλλία.

Η ταινία, το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στην αντιπαλότητά του με τον Γάλλο δύτη Ζακ Μαγιόλ (πέθανε το 2001), περιγράφει το πείσμα των δύο ανδρών να δοκιμάζουν τα όρια τους όλο και περισσότερο.

Τον χαρακτήρα του υποδύθηκε ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ρενό, ωστόσο ο Έντσο Μαγιόρκα θεωρούσε πως η εικόνα του έμοιαζε με καρικατούρα και είχε πετύχει την απαγόρευση της ταινίας στην Ιταλία.

Χάρη σε ένα νεότερο και πιο μικρό μοντάζ η ταινία κατάφερε να βγει στις ιταλικές οθόνες το 2002.

Όταν τελείωσε τη σταδιοδρομία του ως δύτης, ο Έντσο Μαγιόρκα αφιερώθηκε στην υπεράσπιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Από το 1994 έως το 1996 είχε επίσης διατελέσει γερουσιαστής με τη (μεταφασιστική) Εθνική Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια