Έναν διαφορετικό τρόπο διαμαρτυρίας, επέλεξαν σήμερα οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στη Βαρκελώνη, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία του.


Μέλη του AnimaNaturalis στην Ισπανία έβγαλαν τα ρούχα τους, πασαλείφτηκαν με ψεύτικο αίμα και ξάπλωσαν σε μεγάλους δίσκους τυλίγοντας παράλληλα τα σώματά τους με διάφανη μεμβράνη. 

 

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Sant Jaume στην Βαρκελώνη, την πρώτη πόλη στον κόσμο που ανακηρύχθηκε vegan friendly πριν λίγους μήνες, καθώς πήρε μια σειρά πρωτοβουλιών για να υποστηρίξει τη διατροφική κουλτούρα των χορτοφάγων.

 

 


Οι ακτιβιστές που ονόμασαν το δρώμενο «ανθρώπινο κρέας» προσπάθησαν με τον τρόπο αυτό να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και να υπενθυμίσουν παράλληλα στο δημοτικό συμβούλιο τις δεσμεύσεις που έχουν παρθεί. Στη γυμνή διαμαρτυρία πήραν μέρος περίπου 20 άντρες και γυναίκες, ενώ μέλη της οργάνωσης μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς κάνοντας έκκληση να υιοθετήσουν απαλλαγμένη από κρέας διατροφή.

 

Η AnimaNaturalis ισχυρίζεται πως 60 δισεκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της διατροφής των ανθρώπων και ζητά από όλους να εγκαταλείψουν το κρέας και να ενταχθούν στα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που επέλεξαν να αφαιρέσουν το κρέας από το πιάτο τους. Πάντως οι ακτιβιστές κατηγόρησαν ευθέως τις αρχές πως εφαρμόστηκαν και τηρήθηκαν ελάχιστα από τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr