Ο Λαρς Άρμστρονγκ δωροδόκησε συναθλητή του για να τον αφήσει να κερδίσει

Ο Λαρς Άρμστρονγκ δωροδόκησε συναθλητή του για να τον αφήσει να κερδίσει Facebook Twitter
1

Ακόμα μια αποκάλυψη βγήκε στο φως της δημοσιότητας για την άλλη πτυχή της προσωπικότητας του Αμερικάνου ποδηλάτη που είχε γίνει θρύλος καθώς ξεπέρασε τον καρκίνο και κέρδισε τον Γύρο της Γαλλίας επτά συνεχόμενες φορές. Οι τίτλοι του όμως έχουν αφαιρεθεί καθώς καταδικάστηκε για χρήση απαγορευμένων αναβολικών.

Μια ακόμη αποκάλυψη έκανε ο Ιταλός παλαίμαχος ποδηλάτης Ρομπέρτο Γκατζόλι στην εφημερίδα Κοριέρε Ντελα Σέρα. Σύμφωνα με τον 51χρονο Γκατζόλι ο Λανς Άρμστρονγκ τον δωροδόκησε με 100.000 δολάρια το 1993 για να τον αφήσει να νικήσει στον Αγώνα του Ενός Εκατομμυρίου Δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ηταν ένας νεαρός αμερικανός συναθλητής. Μου προσέφερε μία πανετόνε (παραδοσιακό ιταλικό χριστουγεννιάτικο κέικ) ως δώρο και μου ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα. Στο κουτί υπήρχαν 100.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα μικρής αξίας. Εκείνος ο συναθλητής ήταν ο Λανς Αρμστρονγκ», υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα ο 51 ετών σήμερα Γκατζόλι.


«Ο Λανς μου είπε πως η ομάδα μου, η Coors Light, είχε συμφωνήσει σ' αυτό. Αντιλήφθηκα πως όλα είχαν αποφασιστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός. Δύο γύρους πριν το τέλος του επίμαχου αγώνα ο Γκατζόλι είχε ξεφύγει μαζί με τον Αρμστρονγκ και κάποιους άλλους ποδηλάτες από το υπόλοιπο γκρουπ. «Όταν ο Λανς έκανε νόημα μείωσα ταχύτητα σαν να μην τον έβλεπα πως ξέφευγε και τελικά νίκησε».

Η εφημερίδα, σύμφωνα με τα Νέα, πως κι άλλοι ποδηλάτες δεν ήταν ανταγωνιστικοί απέναντι στον Αρμστρονγκ γιατί είχαν εξαγοραστεί. Σε μία περίπτωση ο επίσης ιταλός ποδηλάτης Αντζελο Καντσονιέρι είχε συμφωνήσει με τον Αρμστρονγκ να του δώσει ο Αμερικανός 50.000 στον Γύρο της Λομβαρδίας. Ο Καντσονιέρι πίστευε πως θα ήταν σε δολάρια αλλά ο Αρμστρονγκ εννοούσε ιταλικές λιρέτες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται. Αυτοί που τα πήραν για να κάτσουν να χάσουν είναι καλοί; ή μήπως είναι (ήταν) καθαροί; η υποκρισία σε όλο της το "μεγαλείο".