Ένας αριθμός ρεκόρ συμμετεχόντων έλαβαν σήμερα  μέρος στο Μαραθώνιο του Λονδίνου.


Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι 40.382 άτομα συμμετείχαν στον εξαντλητικό αγώνα των 26.2 μιλίων, 1.242 περισσότεροι από το ρεκόρ του περασμένου έτους.

 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, αλλά και ο Πρίγκιπας Χάρι τίμησαν φέτος τη διοργάνωση δίνοντας την εκκίνηση των αγώνων.


Χιλιάδες αστυνομικοί φρουρούσαν το Λονδίνο κατά τη διεξαγωγή του αγώνα που υπολογίζεται πως έβγαλε στο δρόμο 800.000 θεατές.

 

 

 

Όμως αναμφίβολα την παράσταση έκλεψε σήμερα μια στιγμή που συγκίνησε χιλιάδες θεατές και όπως αναφέρει το BBC έκανε ακόμη και το βασιλικό ζεύγος να χειροκροτά παρατεταμένα.

 

Επιδεικνύοντας μεγάλη ανιδιοτέλεια και αθλητικό πνεύμα, ένας δρομέας του Μαραθωνίου θυσίασε τη δική του κούρσα για να βοηθήσει έναν σωματικά εξαντλημένο σύντροφο δρομέα στην τελευταία γραμμή.

 

 

 

Ο Matthew Rees, ο οποίος ανταγωνίστηκε ως μέλος του κλαμπ Swansea Harriers, σταμάτησε μερικά μέτρα από τη γραμμή τερματισμού για να βοηθήσει τον David Wyeth από τους Chorlton Runners να τελειώσει τον αγώνα του.

 

Τα πόδια του Wyeth άρχισαν να λυγίζουν και ο ίδιος έδειχνε έτοιμος να καταρρεύσει καθώς πλησίαζε τη γραμμή τερματισμού. Ο Matthew Rees σταμάτησε δίπλα του, τον κράτησε και τον βοήθησε να τερματίσει παροτρύνοντάς τον να κάνει κουράγιο.

 

Ο κόσμος άρχισε να χειροκροτά και το Twitter γέμισε μηνύματα για την ηρωικό μαραθωνοδρόμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr