ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης

Ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης Facebook Twitter
0

Ιστορία έγραψε χθες βράδι στο Μόναχο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού με τα δύο γκολ που σημείωσε, διαμορφώνοντας τα δεδομένα στη νίκη (1-2) της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μπάγερν, έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να φτάσει τα 100 γκολ σε μία ευρωπαική διοργάνωση, σύμφωνα με την UEFA.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σημείωσε το πρώτο του ευρωπαικό γκολ στη νίκη (3-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Ντέμπρετσεν, στις 9 Αυγούστου του 2005.

Έντεκα χρόνια και οκτώ μήνες μετά, με δύο γκολ συμπλήρωσε τα εκατό. Ο Ρονάλντο έφτασε τα 50 γκολ, τον Απρίλιο του 2013, με δύο γκολ ενάντια στην Γαλατασαράι. Τα πέτυχε μετά από 96 αγώνες, παρά την «αφλογιστία» του στους πρώτους 32 ευρωπαϊκούς αγώνες του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για τα υπόλοιπα 50 χρειάστηκαν μόλις 47 παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι την τρέχουσα σεζόν στο Champions League έχει σημειώσει μόλις 4 γκολ. Αντίθετα ο Μέσι, που στην κατάταξη τον ακολουθεί με 97 γκολ σε 118 αγώνες, έχει 11 γκολ την τρέχουσα σεζόν. Μακριά από τους δύο, είναι ο Ραούλ Γκονσάλες, ο οποίος με 76 γκολ ήταν ο κορυφαίος Ευρωπαίος σκόρερ μέχρι την άφιξη των δύο αυτών άσων.


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 46 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 54 στο δεύτερο, ο Λιονέλ Μέσι 49 στο πρώτο και 48 στο δεύτερο. Τα περισσότερα γκολ του (23) ο Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχει σημειώσει στο χρονικό διάστημα από 16' έως 23', ενώ ο Λιονέλ Μέσι από 76' έως 90'.


Αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά και μόνο στο Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει τα 98 και ο Λιονέλ Μέσι ακολουθεί με 94 γκολ. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης κατέχει επίσης το ρεκόρ γκολ σε μια σεζόν του Champions League, με 17 το 2013-14, ενώ τις τελευταίες πέντε σεζόν σκόραρε 10 ή περισσότερα τέρματα. O Αργεντινός έχει 11 τη φετινή σεζόν και η καλύτερή του ήταν με 15 γκολ το 2011-12.


Οι δέκα παίκτες που έχουν σημειώσει περισσότερα από 50 γκολ στις ευρωπαικές διοργανώσεις, σύμφωνα με την κατάταξη της UEFA:

Ρονάλντο: «Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για τον εαυτό μου»

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος χθες, αφού η Ρεάλ νίκησε (1-2) στο Μόναχο την Μπάγερν με δύο δικά του γκολ και εκείνος έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Μιλώντας για τα 100 γκολ που έφτασε στην Ευρώπη, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου. Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Κριστιάνο δεν τον έχουν αμφισβητήσει ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα ένα ακόμα ρεκόρ και είναι τιμή που το κατάφερα απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπάγερν. Δουλεύω πολύ καλά, έχω προετοιμαστεί για να είμαι καλά το τελευταίο διάστημα της σεζόν, γιατί τα τελευταία χρόνια στο τέλος αντιμετωπίζω κάποιους τραυματισμούς. Η ομάδα είναι καλά και ο Κριστιάνο είναι καλά. Όχι μόνο για τα δύο γκολ απόψε. Θέλω να βοηθήσω Μαδρίτης κερδίσει το Champions League».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ