ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Διαδήλωση ενάντια στις ομοφοβικές επιθέσεις

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Διαδήλωση ενάντια στις ομοφοβικές επιθέσεις Facebook Twitter
0

Σύνταγμα, Ομόνοια, Ζάππειο : τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, τρία περιστατικά ομοφοβικής βίας σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων, με συμπολίτες / συμπολίτισσές μας- άτομα της LGBTQ (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer) κοινότητας να γίνονται θύματα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης.

 

Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμε φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες σε μια απο κοινού διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική – τρανσφοβική βία, σήμερα στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με performances στη πλατεία Κεραμεικού στις 21.00 καθώς και το πρωί του Σαββάτου 15/9 στις 12.00 με ένα freeze action σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε κατεύθυνση αντίθετη του αναχρονιστικού αέρα που φαίνεται να πνέει στις κοινωνίες μας, δε μένουμε αμέτοχοι / αμέτοχες σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας και βάζουμε το χρώμα μας στην κοινωνία που οραματιζόμαστε.

Υπογράφουν οι :

OΛΚΕ
Colour Youth- Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Σύνθεση 10%
Ροζ Καφενείο
GayWorld.gr
ΣΥΔ- Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    

ΘΕΜΑ  "'Ερχεται η σειρά σας..."  Πρώτα οι ξένοι, μετά οι gay... Ευσταθούν οι φόβοι της ομοφυλοφιλικής κοινότητας ότι προθερμαίνεται το ακροδεξιό κλίμα εναντίον τους;      

*Πρόσφατα στο X-press: Μέρκελ: «Να μην φοβούνται οι ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές» και Σεμινάρια σε δασκάλους για εντοπσμό γκέι μαθητών

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ