Απεργία την Πρωτομαγιά

Σεμινάρια σε δασκάλους για εντοπισμό γκέι μαθητών

Σεμινάρια σε δασκάλους για εντοπισμό γκέι μαθητών Facebook Twitter
5

Φτάνοντας στα άκρα τον συντηρητισμό του, το καθεστώς της Μαλαισίας διοργανώνει σεμινάρια για δασκάλους προκειμένου αυτοί «να μπορούν να εντοπίζουν τους γκέι μαθητές». Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η κυβέρνηση θέλει με αυτό τον τρόπο να περιορίσει το «πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας», ειδικά  μεταξύ των μουσουλμάνων.

Μέχρι στιγμής, έχουν διοργανωθεί 10 σεμινάρια σε ολόκληρη τη χώρα και όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ιδρύματος εκπαίδευσης που τα διοργανώνει, το παρόν έδωσαν 1.500 άτομα. Όπως είπε o αξιωματούχος του ιδρύματος, «πρόκειται  για μια πολυ-θρησκευτική και πολυπολιτισμική εκδήλωση, καθώς όλες οι θρησκείες είναι κατά της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς».  

Σε πρόσφατο σεμινάριο μοιράστηκε και φυλλάδιο, στo επισημαίνονταν και τα «σημάδια της ομοφυλοφιλίας», τα οποία πρέπει να παρατηρήσει κάποιος στα παιδιά. Μεταξύ αυτών, αναφέρεται η προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα σφιχτά στενά ρούχα και στις μεγάλες τσάντες.

Το συνοφρύωμα του στόματος επίσης θεωρείται ένδειξη ομοφυλοφιλίας. Σύμφωνα με το αστικό δίκαιο της Μαλαισίας, αν ομοφυλόφιλοι συλληφθούν να κάνουν σεξ, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ως 20 χρόνια, ραβδισμό και πρόστιμο.

Μέσα σε όλα αυτά, ενδιαφέρον έχει ότι και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Anwar Ibrahim είχε κατηγορηθεί δύο φορές για σοδομισμό και πέρασε έξι χρόνια στη φυλακή. Αθωώθηκε τελικά στο εφετείο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, σε μια υπόθεση που ο ίδιος χαρακτήρισε «πολιτική συνωμοσία».

Η τελευταία περίπτωση, αυτή των σεμιναρίων, δεν είναι η μοναδική που δείχνει ότι η κυβέρνηση «ξεφεύγει». Πέρυσι, παρά τις αντιδράσεις, κατασκεύασε σε περιοχή της χώρας στρατόπεδο για «θηλυπρεπή αγόρια», για να τους μάθει πώς να γίνουν άνδρες.

5

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ