Κομισιόν: Η Ελλάδα ικανοποίησε τις απαιτήσεις της συμφωνίας

Κομισιόν: Η Ελλάδα ικανοποίησε τις απαιτήσεις της συμφωνίας Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
1

Η Ελλάδα «ικανοποίησε» τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους». Όπως ανέφερε οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».


Ακόμα, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των μέτρων, όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό. «Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια