Κομισιόν: Η Ελλάδα ικανοποίησε τις απαιτήσεις της συμφωνίας

Κομισιόν: Η Ελλάδα ικανοποίησε τις απαιτήσεις της συμφωνίας Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
1

Η Ελλάδα «ικανοποίησε» τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


Παράλληλα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους». Όπως ανέφερε οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».


Ακόμα, η ίδια εξέφρασε την ικανοποίηση της Κομισιόν τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των μέτρων, όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό. «Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Τέλος, σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια