Αποχώρηση ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή λόγω Κατρούγκαλου

Αποχώρηση ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή λόγω Κατρούγκαλου Facebook Twitter
2

Αποχώρησε πριν από λίγο το ΠΑΣΟΚ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου  «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».

 Αιτία ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «σύγκρουση συμφερόντων» μετά τα δημοσιεύματα για την δικηγορική ιδιότητα του υπουργού.

Η αποχώρηση ήταν σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ συμβολική. "Το θέμα είναι ηθικό" τόνισε ο κ. Λοβέρδος, κατά την αποχώρησή του.


Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι αυτό που ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά  στο δημόσιο των απολυμένων και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και για την πρόσληψη των αδιόριστων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο Κατρούγκαλος πρέπει να παραιτηθεί και μετά -αν θέλει- να αποδείξει την αθωότητά του. Έλεος με αυτη την ιστορία.Αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος να διαμαρτύρεται για την διαφθορά είναι η ένδειξη ότι το έχουμε τερματίσει σαν χώρα.
Κατ'αρχάς εφόσον υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του Κατρούγκαλου στις αγωγές κατά του δημοσίου όταν εκείνος είχε ήδη αναλάβει θέση στην κυβέρνηση, πρέπει είτε να παραιτηθεί της εκπροσώπησης των εναγόντων κατά του δημοσίου, είτε να παραιτηθεί από το δημόσιο αξίωμα του.Από την άλλη πλευρά όμως, αν διέθεταν τόσο υψηλές ηθικές αρχές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα έπρεπε να είχαν αποχωρήσει όχι μόνο από την Βουλή, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ.