Αντίθετος στο κλείσιμο της ΕΡΤ εμφανίζεται μετά το δήμαρχος της Αθήνας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη κατάσταση» και για απροθυμία της κυβέρνησης να υποδείξει από πού θα προκύψουν οι 2.500 απολύσεις. «Η ΕΡΤ δεν είναι αμπέλι κανενός» σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

 «Η ΕΡΤ όντως χρειάζεται εξυγίανση και εξορθολογισμό αυτό είναι παγκοίνως γνωστό - αφού έτσι την κατάντησαν οι κυβερνώντες τα τελευταία 30 χρόνια. Όμως το ίδιο χρειάζεται και όλος ο δημόσιος τομέας και πάντα με κριτήρια μεταρρυθμιστικά: με αξιοκρατία, μείωση της γραφειοκρατίας, αύξηση της αποτελεσματικότητας, αξιολόγηση των δομών και περιορισμό του κόστους.

 

Πάντως δεδομένου ότι η ΕΡΤ χρηματοδοτείται αυτοτελώς μέσω του ανταποδοτικού τέλους το κλείσιμό της δεν έχει δημοσιονομικό όφελος. Προφανώς όμως η κυβέρνηση υπήρξε απρόθυμη να υποδείξει από που θα προκύψουν οι 2500 απολύσεις που έχει ζητήσει η τρόικα πριν από το Πάσχα προκειμένου να μην τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας. Πρόκειται πάντως για αδιανόητη κατάσταση. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο ρόλος της οποίας είναι η εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και των ειδικών ομάδων του", σημειώνει ο κ. Μπουτάρης σύμφωνα με το seleo.gr.

 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει πως "Επιπλέον η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία, δεν είναι το αμπέλι του παππού κανενός, δεν μπορεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη είναι προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ-3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια και σ' αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr