Ετοιμάζεται για παραίτηση ο Κοτζιάς; - Τα σενάρια των τελευταίων ωρών

Ετοιμάζεται για παραίτηση ο Κοτζιάς; - Τα σενάρια των τελευταίων ωρών Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ραγδαίες προβλέπονται οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό καθώς πριν από λίγο εντάθηκαν οι φήμες πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ετοιμάζεται για παραίτηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της σύγκρουσης του με τον Πάνο Καμμένο στο χτεσινό υπουργικό συμβούλιο. 

Εκτός από τις διαφωνίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται πως η διαμάχη πήρε και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά. 

Υπάρχουν μάλιστα και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η παραίτηση είναι θέμα ωρών και πως ίσως μέχρι αύριο να είναι επίσημη η αποχώρηση του από το ΥΠΕΞ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια» καθώς και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα επιθέσεις.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταθέσει νόμο ελέγχου των απορρήτων κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (και άλλων υπουργείων) κατά το πρότυπο που έχει κάνει ήδη το υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα εντύπωση είχαν κάνει οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα περί δυσφορίας του ΥΠΕΞ. 

«Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ονοματολογικό είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ωστόσο με νόημα πως το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και προχωρά σταθερό στον προορισμό του και διεμήνυσε ότι όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτό τον προορισμό ή οποίος δυσφορεί στην διαδρομή τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο.

«Κάτι τέτοιο δεν θα επηρεάσει καθόλου την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
το Νοέμβριο του 2017 είχα γράψει το παρακάτω απόσπασμα σε σχόλιο μου.(ήταν με αφορμή την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία από τον Τσίπρα. Ξέρετε αυτή που τεμαχίζει αντιφρονούντες δημοσιογράφους ζωντανούς.)"...προβλέπεται στην "κατά Φίλη Αποκάλυψη" όταν στους έσχατους καιρούς θα τα σπάσει ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Μια εξέλιξη που είναι πιο προβλέψιμη και από την πτώση του Heisenberg στον τελευταίο κύκλο του Breaking Bad και τότε το ξεκατίνιασμα που θα πέσει θα κάνει την Βαρουφακιάδα και την Ραχηλιάδα να μοιάζει με παιδικό της Disney." πηγή: LifoΝομίζω πως η κατάσταση μοιάζει σαν να "ήγγικεν η ώρα"!Οι κακές γλώσσες λένε βέβαια πως είναι όλο στημένο και θα κάνουν ότι τα σπάνε τώρα, για να τα βρουν αμέσως μετά τις εκλογές ως κοινή αντιπολίτευση με επιστροφή στον λόγο που τους έκανε γνωστούς, σαν να μην είχαν κυβερνήσει ποτέ.