Απεργία την Πρωτομαγιά

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter
1

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter

 

Τον Ιούνιο του 1972 ένα βιετναμέζικο στρατιωτικό αεροπλάνο έριξε κατά λάθος φλεγόμενες ναπάλμ στα δικά του στρατεύματα και τους πολίτες του Νότιου Βιετνάμ.


Τότε η 9χρονη Kim Phuc απαθανατίστηκε στην προσπάθειά της να ξεφύγει από το σημείο, στο χωριό Trang Bang κοντά στη Σαϊγκόν. Το κορίτσι ήταν εντελώς γυμνό, αφού το δέρμα της καιγόταν.

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter


Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η Phuc έχει ξεκινήσει μια σειρά από θεραπείες με λέιζερ στο Μαϊάμι ώστε να ομαλοποιήσει και να μαλακώσει το ουλώδες δέρμα με το οποίο ζει 40 χρόνια.

Μιλώντας στο Associated Press από το σπίτι της στον Καναδά, η 52χρονη Phuc, περιέγραψε την επεξεργασία ως άβολη, και είπε ότι το δέρμα της ήταν κόκκινο από τη διαδικασία.

Το εμβληματικό "κορίτσι της Ναπάλμ" κάνει λέιζερ για τις ουλές και τον πόνο Facebook Twitter


Ωστόσο, όπως ανέφερε στη Guardian, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.


«Τόσα χρόνια νόμιζα ότι δεν θα έχω ουλές και πόνο, μόνο όταν θα είμαι στον ουρανό», είπε. «Αλλά τώρα, ο ουρανός ήρθε στη γη για μένα. Ίσως να χρειαστεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Και είμαι ευγνώμων»


Ο γιατρός της, δήλωσε ότι η Phuc θα χρειαστεί μια σειρά από επτά θεραπείες κατά τη διάρκεια εννέα μηνών. Αυτές οι θεραπείες, θα ανακουφίσουν και τους πόνους από τους οποίους υποφέρει η γυναίκα, ανέφερε στη Guardian.

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την ειχα γνωρισει το 95 στο σπιτι του Εντι Ανταμς στη ΝΥ. Γλυκια κοπελα, ενας ανθρωπος που ειχε θεσει προτεραιτοτητες απο πολυ μικρη για το τι ειναι σημαντικο στη ζωη. Εχει ενα γιο νομιζω. Ο Νικ Ουτ εχει το γραφειο του ΑΠ στο Λος Αντζελες. Δεν ηταν φωτογραφος, σκοτωθηκε ομως ο αδελφος του και κληρονομησε τις μηχανες του και το επαγγελμα ( κατι σαν τους αδελφους Καπα ). Η σχεση του Ουτ με την Κιμ ειναι πατρικη. Η Κιμ εχει πολλα αδελφια. Ο αδελφος της ο Ταμ ειχε τραυματιστει κι αυτος απο ναπαλμ. Δυο απο τα ανηψια της, δυο αγορια, πεθαναν απο ναπαλμ και η μανα τους η "Αν" ( ξαδελφισα της Κιμ ), κτυπηθηκε στο ιδιο περιστατικο αλλα εζησε. Το ευκολο χαμογελο της μαρτυρα ποσο αξια εχει η ζωη για την ιδια, και η αγαπη του κοσμου της δημιουργει εκπληξη γιατι ειναι παντα κατι παραπανω απ αυτο που το παρελθον της την εχει κανει να περιμενει. Απ τις τρεις φωτογραφιες που εβγαλε ο πολεμος του Βιετναμ, 1 ) Ανταμς, 2 ) Ουτ και 3 )Φα'ι'λο ( δολοφονια φοιτητη στο πανεπιστημιο του Κεντ ), μονο ο Εντι Ανταμς δε ζει και ο βιετναμεζος λοχαγος-εκτελεστης του, ο οποιος πεθανε στο Σαν Χοσε της Καλιφορνια πριν λιγα χρονια. Ουτε ο τελευταιος ομως, ουτε η κοπελια που κλαιει πανω απο το νεκρο φοιτητη στο Κεντ, στη φωτογραφια του Τζον Φα'ι'λο που κερδισε το Πουλιτζερ το 70, ειχαν την δημοφιλοτητα που ειχε η Κιμ, μετα τον πολεμο. Ισως να επαιξε ρολο το οτι ηταν παιδι. Κι οτι - στην περιπτωση της - εγινε ζωντανο παραδειγμα του τι εστι πολεμος ως ενας οικουμενικος συμβολισμος της ανθρωπινης αυτοκαταστροφικοτητας.