ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Επιστήμονας του project για τον κομήτη απολογείται με δάκρυα για σεξισμό

Επιστήμονας του project για τον κομήτη απολογείται με δάκρυα για σεξισμό Facebook Twitter
23

Ένας από τους επιστήμονες που βρισκόταν πίσω από την ιστορική επιτυχία της αποστολής του σκάφους Rosetta στο κομήτη «Τσούρι» δέχτηκε έντονη κριτική για το μπλουζάκι με το οποίο εμφανίστηκε σε συνέντευξη με αποτέλεσμα να απολογηθεί δημοσίως και να ζητήσει συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια.

Επιστήμονας του project για τον κομήτη απολογείται με δάκρυα για σεξισμό Facebook Twitter

Στο μπλουζάκι του δόκτορος Ματ Τέιλορ υπήρχαν γυμνές γυναίκες σε προκλητικές στάσεις. Ο επιστήμονας τόνισε, συνεπικουρούμενος από συναδέλφους του, ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος φορώντας αυτό το μπλουζάκι. «Στεναχώρησα πολύ κόσμο και λυπάμαι πολύ για αυτό», είπε ο Τέιλορ ο οποίος φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένος σε αυτή την αποστολή αφού έχει κάνει tatoo την προσεδάφιση του σκάφους στον κομήτη μέχρι και στο σώμα του.

Επιστήμονας του project για τον κομήτη απολογείται με δάκρυα για σεξισμό Facebook Twitter
Επιστήμονας του project για τον κομήτη απολογείται με δάκρυα για σεξισμό Facebook Twitter

Εκτός από τους επικριτές του Τέιλορ για το ντύσιμο του υπάρχουν βεβαίως και εκείνοι που συστήνουν να μην δίνεται σημασία στο τι φοράει ο καθένας αλλά στο έργο του.

Πολιτισμός
23

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Εγώ ένα πράγμα έχω να ρωτήσω τις "φεμινίστριες" του κ*λου. Που ήσασταν όταν καταδίκασαν σε θάνατο την Reyhaneh Jabbari? Α ναι, φωνάζατε για τον σεξισμό στα βιντεοπαιχνίδια και pin-up μπλουζάκια...
Ε... η αλήθεια είναι πως δεν του φέρθηκαν και πολύ καλά, του φέρθηκαν σαν να είναι γκόμενα.Αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό το θέμα, θα το ξεπεράσει.http://www.keepcalmstudio.com/_gallery/300/X4cZxj.png(στις γκόμενες αυτά δεν λέμε;):-)
Ερώτηση : Αν ήταν μια γυναίκα στη θέση του που είχε στο μπλουζάκι της ημίγυμνους άνδρες, μπρατσαράδες, κοιλιακούς φέτες κλπ, θα έπρεπε να βγουν οι άνδρες να την κράζουν ως σεξίστρια;
Προσωπικά,βρίσκω κακόγουστο το μπλουζάκι που φορά,ως εκεί,όμως! Fashion police,ναι!Διαπόμπευση,όχι!Τον έβλεπα να ταπεινώνεται δημοσίως,επειδή τι;Επειδή είναι άνδρας που του αρέσουν οι γυναίκες;Το πρόβλημα που θα 'χει στην προσωπική του ζωή εξαιτίας των κατηγόρων του,το σκεφτήκατε;Κι αν του κοστίσει την δουλειά;Το σκεφτήκατε; Ένα ακόμη δείγμα της νέας εποχής που ανέτειλε:φασισμός με τον μανδύα της πολιτικής ορθότητας!ΟΧΙ,φιλε Matt!! ΜΗΝ ζητάς συγγνώμη!!Βλέπουν παντού σεξισμό,επειδή κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!!Θέλουν να ευνουχίσουν κόσμο,για να τον φέρουν στα μέτρα τους!!Μην τους κάνεις την χάρη!!
Το έχω ξαναγράψει και το γράφω εκ νέου: Φάτε πολιτική ορθότητα και μεταμοντέρνες θεωρίες! Η σαπίλα της σημερινής κοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο. Ο τύπος ανήκει σε μια ομάδα επιστημόνων που κατάφεραν κάτι συγκλονιστικό για την ανθρωπότητα και αναγκάστηκε από το σύστημα να ξεφτιλιστεί επειδή μπορεί να πλήγωσε "ευαίσθητους ψυχισμούς". Η κοινωνία έχει πάρει την κατηφόρα εδώ και πολύ καιρό και αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να γίνει προκειμένου να σταματήσει η κατρακύλα. Εγώ λέω να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις στα τμήματα θετικών επιστημών, μηχανικής κλπ στα πανεπιστήμια και να δοθούν περισσότερα χρήματα για σπουδές σε τμήματα gender studies και λοιπές αστειότητες. Ντροπή!
Καλά κι εσύ το πήρες και το σήκωσες.Ορθή κριτική δεκτή.Αλλά η τελευταία σειρά ειδικά ήταν σαν να θεωρείς υποδεέστερους α)τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά τα θέματα β)όσους τους αγγίζουν πραγματικά αυτά και τα έχουν νιώσει στο πετσί τους.
Μιλάμε τώρα για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στην επιστημονική έρευνα και δικάζεται με τους νόμους μεσημεριανάδικου β διαλογής στο δικαστήριο του ίντερνετ(χωρίς το ίντερνετ δεν θα γινόταν όλο αυτό). Αναπαράγουμε τις πιο γελοίες αντιλήψεις γιατί δεν είμαστε σε θέση να σκεφτούμε μόνοι μας. Την μια έχουμε ένα κουλ επιστήμονα επειδή έχει μοικάνα και την άλλη έχουμε ένα μισογύνη επιστήμονα επειδή φοράει αυτή τη μπλούζα. Τώρα ποιο νοιάζεται πραγματικά για την επιστημονική τους έρευνα είναι άλλο θέμα. Έπρεπε να τους στείλει στο διάολο όχι συγγνώμη να ζητήσει.
Α, να γειά σου!!!Προφανώς όμως ο άνθρωπος όχι μόνο σεξιστής δεν είναι, αλλά μάλλον λάτρης του ωραίου φύλου, οπότε μην μπορώντας να καταλάβει πως «εγκλημάτησε» χωρίς τη θέληση του, ξέσπασε σε κλάματα!!! Έπρεπε να τους στείλει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα!!! Αλλά ο φουκαράς το μόνο που ξέρει να στέλνει τελικά είναι… διαστημόπλοια!!! Τέτοιο ηθικό τέλμα!!!
Είναι κακόγουστος, γι'αυτό έπρεπε να τον κατηγορήσουν!! Πάντως αν έβγαινε μια γυναίκα με γυμνούς άνδρες στην μπλούζα της, θα υπήρχαν χειρότερες αντιδράσεις.Η βιομηχανία της μόδας φταίει για όλα και οι εταιρείες που σχεδιάζουν τα ρούχα.
Αρκετά! Το έχω ξαναγράψει στο άρθρο για τις Femen στο βατικανό. Ο φεμινισμός παίρνει λάθος τροπή. Χάνει τον δίκαιο αγώνα του. Να πάει το φεμινιστικό κινημα να διαμαρτυρηθεί εκει που πραγματικά γίνονται εγκλήματα κατά των γυναικών. Στις χώρες που δεν απευθύνονται καν σε πρώτο πρόσωπο στις γυναίκες, εκεί που τις πουλάνε σαν αντικείμενα κλπ κλπ. Αλλά δεν το κάνουν, δεν τις παίρνει και κάνουν γελοίες διαμαρτυρίες εκεί που δεν υπάρχει λόγος μόνο και μόνο για να κάνουν θόρυβο και αμαυρώνουν το σκοπό τους. Βασίζονται σε λανθασμένα επιστημονικά "δεδομένα" προσπαθώντας να υποστηρίξουν στρεβλωμένες απόψεις περί ισότητας των δύο φύλων. Όταν καταργείς τις βιολογικές διαφορές των φύλων στην προσπάθεια για κοινωνική ισότητα, τότε προφανώς βλάπτεις ένα απο αυτά και σε αυτή την περίπτωση είναι οι γυναίκες.
Να το καταλάβω αν σχολίαζαν απλώς την επιλογή του πουκάμισου ως άτοπη για τη συγκεκριμένη εμφάνιση, ακόμη και ως κακόγουστη γενικώς (αν & το γούστο του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση), κι αυτό μόνον ως μικρή υποσημείωση, με το κύριο ενδιαφέρον να στρέφεται στο μέγεθος του επιστημονικού του επιτεύγματος. Βλέποντας όμως η επιλογή του χαρακτηρίστικε ακόμη και μισογυνική, νιώθω ότι στην ουσία κατηγορήθηκε επειδή βρίσκει ευχάριστη την αναπαράσταση ερωτικών σκηνών με γυναίκες. Συγγνώμη αλλά δε βρίσκω τίποτε μεμπτό στο ότι ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας ή μια ομοφυλόφιλη γυναίκα (ή, στο κάτω κάτω, και μια στρέιτ γυναίκα ή ένας γκέι άνδρας) βρίσκουν όμορφες τις εικόνες σέξι γυναικών. Αυτή η μπλούζα είναι λοιπόν σκαμπρόζικη, μάλλον ακατάλληλη για τη στιγμή (είναι πάντως, απ' ό,τι είδα, αγαπημένο του δώρο γενεθλίων από καλή του φίλη) αλλά σίγουρα δεν είναι σεξιστική. Σεξιστική θα ήταν πχ. μια μπλούζα που θα έγραφε "Κορίτσια, όταν εγώ εκτόξευα διαστημικά σκάφη, εσείς πλένατε πιάτα".
Μην το ψάχνεις. Η πολιτική ορθότητα είναι ο νέος φασισμός. Ο κάθε κατατρεγμένος ψάχνει να να βρει πράγματα που τον ενοχλούν και εξαπολύει επιθέσεις. Για περαιτέρω πληροφόρηση το όλο θέμα ξεκίνησε από αυτό το εμετικό άρθρο : http://www.theverge.com/2014/11/13/7213819/your-bowling-shirt-is-holding-back-progress, όπου ακόμα και στον τίτλο φαίνονται ξεκάθαρα οι απόψεις του αρθρογράφου. Όσοι θέλουν να διαβάσουν τα σχόλια που ακούστηκαν, ας φροντίσουν να έχουν μια σακούλα εμετού δίπλα τους ή έστω κάποιο χαλαρωτικό χάπι γιατί παίζει να τους πιάσει ταχυπαλμία. Ούφ συγχύστηκα πάω να δώ "Cobra" να στανιάρω...
Δεν υπήρχαν "γυμνες γυναίκες σε προκλητικές στάσεις" υπήρχαν "γυναίκες με δερματινα απο στυλιζαρισμένα κόμικ". Και ο άνθρωπος αναγκάστηκε να απολογηθεί λες και διακινούσε παιδική προνογραφία. Έλεος με το ακραίο politically correctness και τους επαναστάτες-μαχητές των πληκτρολογίων. Σε διπλανές σελίδες η Καρντάσιαν βγαίνει τσίτσιδη και επικροτούμε την "επανάσταση" του κώλου της. Double standards anyone?
Πόσο σωστός ρε φίλε! Αμάν πια, γιατί έχει παραγίνει! Εστιάζουμε στο δέντρο και χάνουμε το δάσος. Γίνονται και γίνονται εγκλήματα κατά των γυναικών στον κόσμο, και εμείς καθόμαστε και κρίνουμε τι φόρεσε ένας άνθρωπος σε δημόσια εμφάνιση. Αν είναι, να απαγορεύσουμε τον μπρατσαρά τύπο που εμφανίζεται σε συσκευασίες καθαριστικόν (βλ. MrProper) γιατί θέτει λάθος στερεότυπα για τους άντρες. Άμα θέλουν να είμαστε δίκαιοι.
Το εχου χασει οι Αμερικανοι....Ψαχνουν παντου να βγαλουν σκανδαλο.Εγω βλεπω φιγουρες γυναικων απο κομικ.....Με αυτη την λογικη να θεωρουμε σεξιστες και οσους διαβαζουν κομικ με την wonder woman , αλλα και οσους/ες εχουν πετσετα θαλασσης με ζωγραφισμενα κορμια επανω..... Σε λιγο θα κατηγορησουν για σεξισμο και τις ατακες του Αρκα... https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82+%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B1%CF%82&rlz=1C1CHMO_elGR549GR549&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=eHdoVLPRGKP9ywOk0YHwAQ&ved=0CCAQsAQ&biw=1228&bih=604
Επειδή μου έκανε εντύπωση η είδηση(ο τύπος προσγείωσε ρομπότ σε κομήτη και το μόνο που βρήκαν να πουν κάποιοι είναι πως είναι σεξιστής),είπα να βρω και κάποια version της ιστορίας με περισσότερες πληροφορίες.Το πρόβλημα τους είναι ότι απεικονίζει γυναίκες σύμφωνα με έναν συγκεκριμένο τρόπο ο οποίος θεωρήθηκε έμμεση δήλωση της επιστημονικής κοινότητας πως θεωρεί τις γυναίκες ικανές μόνο για να ντύνονται προκλητικά και όχι να είναι σοβαρές επιστήμονες.Το μοναδικό σεξιστικό που βρίσκω,είναι η θεωρία πως για να θεωρείται μια γυναίκα σοβαρή επιστήμων,πρέπει να φοράει αποκλειστικά ταγεράκια και ματομπούκαλα,ειδεμή είναι πανηλίθια και δεν μπορεί να έχει σχέση με την επιστημονική διαδικασία.Δηλαδή πως πρέπει να είσαι αντισεξουαλικός και νέρντουλας αποκλειστικά για να ασχολείσαι με την επιστήμη.Κάτι το οποίο είναι σαν να το υποστηρίζουν οι επικριτές του συγκεκριμένου.Δηλαδή θεωρούν πως οι γυναίκες του συγκεκριμένου προτζεκτ-και γενικότερα τέτοιων προγραμμάτων-πρέπει να ντύνονται σαν την Ελένη Λουκά αν θέλουν να τις θεωρήσουν σοβαρές.Αν στην μπλούζα είχε καλόγριες ή Γιαπωνέζες με κιμονό ή την Χίλαρι Κλίντον δεν θα λέγαν τίποτα.Ποιος είναι ο σεξιστής τώρα;Ο τύπος βγήκε casual,με τα τατουαζ του,σαν κανονικός άνθρωπος,αντί να έχει ένα στείρο στυλάκι όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες ενημερώσεις και αντί να του πουν και μπράβο που σπάει τέτοια στερεότυπα τα ακούει και από πάνω;Στην θέση του θα απάνταγα πως είναι πρώην γκόμενα μου,αστροφυσικός στο επάγγελμα,με IQ 180 και αποφάσισα να την κάνω στάμπα στην μπλούζα μου.
Τελικά δικαιολογία ψάχνουν κάποιοι άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Είμαι τόσο σίγουρος ότι αν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο με γυναίκα που φορούσε μπλουζάκι με sexy ντυμένους άντρες δε θα γινόταν τίποτα. Ίσα-ίσα θα το θεωρούσαν cool.
Όντως, υπερβάλλουν, όμως κάτι μου λέει ότι μια επιστήμων που θα φορούσε μπλουζάκι με sexy άντρες, δεν θα έφτανε καν να συμμετέχει σε ένα τέτοιο project.
Το ρομπότ κάρφωσε τον κομήτη ώστε να μπορέσει να γαντζωθεί πάνω του.(underscore στις λέξεις «κάρφωσε» και «γαντζωθεί»)Η κατασκευή του ρομπότ είναι σεξιστική.Save the comet!Είπαμε αντισεξισμός.Είπαμε ο σεξισμός συναντάται σε πολλά πράγματα.Και στην ένδυση και στα πρότυπα που προβάλλονται περί αυτής.Αλλά αυτό είναι παρατραβηγμένο.Όχι.Δεν έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη.Αυτοί που τον κατηγόρησαν πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη.Θέλω να ακούσω αντεπιχειρήματα της προκοπής από όσους μπορεί να θεωρούν ένα κωλομπλουζάκι σεξιστικό.Γιατί αν το πρόβλημα είναι η απεικόνιση γυναικών με προκλητική ένδυση,then I have bad news for you:Όλες οι γυναίκες είναι σεξίστριες γιατί κατά την διάρκεια του σεξ(όχι μόνο) προκαλούν με...το να φοράνε σέξι εσώρουχα ή είναι γυμνές.Οπότε κοπελιές προσέχτε την επόμενη φορά πριν φορέσετε κανένα στρινγκ και μετά βγείτε έξω,μην συμβάλλετε στην επιβολή του σεξισμού.Και σεξ μόνο πάνω από τα ρούχα(κατά προτίμηση κελεμπία).Τι πουριτανίστικες σαχλαμάρες είναι αυτές;Υ.Γ.:Τα δαντελωτά είναι αντισεξιστικά σύμφωνα με αυτούς που τον κατηγόρησαν ή μόνο οι σωβρακοφανέλες επιτρέπονται;