Στη Δευτεροβάθμια επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας δικαιώθηκε τελικά η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) η οποία είχε κινηθεί δικαστικά για δυσφήμηση του κλάδου, κατά της εταιρίας Fast Group και τα τηλεοπτικά της διαφημιστικά σποτ Τορίνο και Καρπάθια.

 

Ενώ πρωτοβάθμια η επιτροπή είχε απορρίψει την προσφυγή, τώρα η Επιτροπή έκρινε ότι η διαφήμιση αυτή δεν είναι θεμιτή διότι προσκρούει στη διάταξη του άρθρου 12 του Ελληνικού κώδικα Διαφήμισης και Επικοινωνίας, που απαγορεύει στις διαφημίσεις να λειτουργούν δυσφημιστικά για έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο. Συνέστησε δε, την εντός πέντε ημερών τροποποίησή της.

 

 

Η ΟΦΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση στην οποία τονίζει ότι δικαιώθηκε καθώς «ενήργησε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στα πλαίσια της καταστατικής της αποστολής με σκοπό την προστασία της τιμής, αξιοπρέπειας και κοινωνικής υπόληψης των αυτοκινητιστών».

 

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είχε διατάξει και την απόσυρση άλλου διαφημιστικού σποτ της ίδιας εταιρίας με την ατάκα «Πού πάει το αγόρι».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr