Επικριτικός κατά των νυχτερινών κέντρων αλλά και του Τζίμη Πανούση εμφανίστηκε η Γιώργος Νταλάρας σε συνέντευξη του  στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιόνιο Fm.

 

Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε τα νυχτερινά μαγαζιά «ταχυφαγεία» και καταφέρθηκε εναντίον των τραγουδιστών που ανεβαίνουν «φτιαγμένοι» στην πίστα: «Στα μαγαζιά αυτά, τα "ολάδικα"  βρίσκεις οτιδήποτε. Είναι όπως ένα μαγαζί fast food, μόνο που εδώ έχουμε fast songs. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται κάποιος πίτα, ή χώμα. Ίσως γιατί δεν χρησιμοποιώ ουσίες, δεν συμβαδίζω με μεγάλο μέρος της κοινωνίας», είπε. Παρομοίασε δε αυτά τα μαγαζιά με τα 090 στην ερώτηση γιατί επικρατούν στον κόσμο. "Δεν ξέρω να σας απαντήσω, είναι σα να με ρωτάτε γιατί ο κόσμος παίζει στον ιππόδρομο", σημείωσε.

 

Μίλησε επίσης για τραγουδιστές που προσφέρουν φτωχή διασκέδαση με ψευτοτράγουδα.  «Η νέα αντίληψη θέλει τους τραγουδιστές να τραγουδάνε δύο, τρεις, τέσσερις φορές την εβδομάδα, να γεμίζουν με 3.000 άτομα, να μεθάνε οι άνθρωποι, να πέφτουν στα πατώματα με ψευτοτράγουδα και να εκτονώνεται η διαδικασία μουσική και πολιτισμός στη βαρβαρότητα. Αυτά, άμα τα λες στον κόσμο γίνεσαι αντιπαθής. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ γιατί η αλήθεια δεν είναι αρεστή» ανέφερε ο τραγουδιστής.

 

Ο Γιώργος Νταλάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Τζίμη Πανούση και τη σάτιρα που επιλέγει να κάνει. «Έχουν μπει διάφοροι σατιρικοί, που εμπορεύονται τη σάχλα. Είναι λίγοι, αλλά είναι αποδεκτοί και εγκεκριμένοι και παριστάνουν τους μουσικούς. Δεν είναι μόνο ο Τζίμης Πανούσης. Δημιουργείται μια μικρή ομάδα».

 

Για τη διαμάχη του με τον Πανούση τόνισε:  «Ένιωσα ότι η σάτιρα δεν είναι αθλιότητα. Πήγα με τα μέσα που μου δίνει η πολιτεία για να δείξω ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που γίνεται».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr