Απάντηση του προέδρου του Ομίλου Σκάι,  σε «συκοφαντικά» -όπως υποστηρίζει ο ίδιος -δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τα εισοδήματα που εμφανίζει στη φορολογική του δήλωση, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

 

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο κ. Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα, λίγο πάνω από τα 26 χιλιάδες ευρώ. Όπως απαντά ο ίδιος, αυτό που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό "το οποίο προφανώς υπεξαίρεσαν», "εμφανίζει τα τεκμαρτά εισοδήματα των εταιρικών αυτοκινήτων του Σκάι". Ο επιχειρηματίας κατονομάζει μάλιστα τον Real, ως ένα από τα Μέσα τα οποία όπως λέει «έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου». Προαναγγέλλει δε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

 

Η ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου:

 

«Αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες συκοφαντικό δημοσίευμα που ασχολείται με την φορολογική μου δήλωση και με παρουσιάζει ως φοροφυγά που δηλώνει εισόδημα 26.140,40€!!!

Από το εκκαθαριστικό μου όμως, που προφανώς υπεξαίρεσαν και έχουν στα χέρια τους, προκύπτει το συνολικό εισόδημα μου που είναι πλήρως δηλωμένο και φορολογημένο, όπως προβλέπει ο νόμος. Χαρακτηριστικά επί του δηλωθέντος εισοδήματος μου υπολογίστηκε και πληρώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία ανήλθε στο ποσό των 208.240,32€.

Γνωρίζουν οι συκοφάντες αλλά σκοπίμως αποκρύπτουν ότι το ποσό που εμφανίζουν ως εισόδημα μου αφορά απλώς στο τεκμαρτό εισόδημα των εταιρικών αυτοκινήτων του ΣΚΑΙ.

Δεν μου προκαλεί εντύπωση η προφανής διαστροφή της πραγματικότητας από μέσα, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL, που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου. Τα υπόλοιπα όμως, είναι θέμα της Δικαιοσύνης.»