Κι όμως ο λογαριασμός στο Twitter με nickname Μ. Kapsis από τον οποίο εκτοξεύτηκαν χαρακτηρισμοί, όπως «τσόλια» και «σιχαμένοι» εναντίον της Αλεξίου και της Γαλάνη με αφορμή τη λίστα που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ με εισοδήματα καλλιτεχνών, ανήκει στον δημοσιογράφο του ΜΕΓΚΑ Μανώλη Καψή.

 

Σήμερα μέσα από το σάιτ aixmi το οποίο ανήκει στον διευθυντή ενημέρωσης του ΜΕΓΚΑ Χ. Παναγιωτόπουλο, δημοσιεύεται απάντηση του δημοσιογράφου ο οποίος επιβεβαιώνει έτσι ότι του ανήκει ο λογαριασμός, κάτι για το οποίο είχαν εκφράσει επιφυλάξεις πολλοί λόγω των βαρύτατων εκφράσεων.

 

Στην απάντηση του ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν δικαιολογείται να χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία παρότι είναι θυμωμένος και αγανακτισμένος, στο τέλος όμως καταλήγει: «…όταν, μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ. που φοροδιαφεύγουν)  επικαλούνται την Αριστερά, τότε είναι δυο φορές υποκριτές. Υποκριτές, όμως. Υποκριτές και φοροφυγάδες, όχι κάτι άλλο…»

 

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της Χ. Αλεξίου δεν ήταν ανάμεσα στα ονόματα που δημοσίευσαν τα Νέα ενώ η Δήμητρα Γαλάνη έδωσε απάντηση επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματος της.

 

Η απάντηση του Μανώλη Καψή με τίτλο: "Μια απαραίτητη εξήγηση"

 

"Ok ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Υπερασπίζομαι με πάθος τις απόψεις μου, και ορισμένες φορές- μεσ’ στα νεύρα μου- ναι, έχω παρεκτραπεί. Το ομολογώ και κάνω την αυτοκριτική μου. Θα ήθελα, μάλιστα- αν μου δινόταν η ευκαιρία- να ζητήσω και συγνώμη από ορισμένους ανθρώπους –όπως η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη- για τους οποίους ξεπέρασα το όριο.

 

Υπερασπίζομαι με πάθος τις απόψεις μου και γι αυτό έχω υποστεί- και υφίσταμαι- χυδαίες επιθέσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους και ιδεολογικούς χώρους, όπως και απειλές για την σωματική μου ακεραιότητα. Τι για χούντες έχω ακούσει- εγώ και πολλοί άλλοι που δεν ακολουθήσαμε το ρεύμα- τι για εντολές από αφεντικά, τι για εγκληματικές απόψεις για τις οποίες θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε, τι για λαϊκά δικαστήρια και άλλα πολλά…

 

Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να κάνω το ίδιο, να χρησιμοποιήσω την ίδια φρασεολογία, τις ίδιες μεθόδους, όσο κι αν είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις απόψεις μας και να τις υπερασπιζόμαστε όπως θέλουμε. Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να ψηφίζουμε και να προπαγανδίζουμε για τον Σύριζα τη ΝΔ ή ακόμα και την Χρυσή Αυγή, χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Γι αυτό και θέλω να κάνω την αυτοκριτική μου…

 

Αφού είπα αυτά, να προσθέσω ότι θεωρώ έγκλημα την φοροδιαφυγή. Γιατί αυτά που δεν πληρώνουν είτε οι γιατροί είτε οι δικηγόρο είτε οι καλλιτέχνες… είναι τα χρήματα που λείπουν από το δημόσιο και αναγκάζεται η κυβέρνηση να κόβει τις συντάξεις. Όλοι αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις μας κλέβουν… και στην περίπτωση των καλλιτεχνών η ιστορία με τις εταιρίες είναι μια σκαστή υπόθεση φοροδιαφυγής.. Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Απλά απαράδεκτο.

 

Επίσης είναι πολύ ενοχλητικό- αυτή τη φορά προσέχω τις εκφράσεις μου- άνθρωποι που αποκαλύπτεται να κρύβουν τα εισοδήματα τους- και επιμένω ότι είναι αυτή ακριβώς η στάση παρά πολλών Ελλήνων που μας οδήγησε στην χρεοκοπία- να κουνάνε το χέρι στους υπολοίπους και να δίνουν μαθήματα. Και όταν, μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι επικαλούνται την Αριστερά, τότε είναι δυο φορές υποκριτές. Υποκριτές, όμως. Υποκριτές και φοροφυγάδες, όχι κάτι άλλο…"

 

 

Μαζί με την απάντηση του Μανώλη Καψή, δημοσιεύεται και άρθρο του διευθυντή ενημέρωσης του ΜΕΓΚΑ Χρήστου Παναγιωτόπουλου με τίτλο: «Σεβασμός στη Χαρούλα και τη Δήμητρα». Το άρθρο δεν κάνει άμεση αναφορά στους χαρακτηρισμούς του υφισταμένου του κ. Παναγιωτόπουλου αλλά σφάζει με το βαμβάκι. Βέβαια, είναι και ο τίτλος που τα λέει όλα…

 

Το άρθρο του κ. Παναγιωτόπουλου:

 

 

"Η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη μας συντροφεύουν, εδώ και 40 χρόνια, χωρίς να μας γυρεύουν να τους επιστρέψουμε με τόκο την αγάπη τους…

Η εφορία, όμως, έκρινε ότι εκείνες -ακριβέστερα, η Δήμητρα Γαλάνη και αρκετοί ακόμη- ενδεχομένως φοροδιαφεύγουν και (ίσως) πρέπει να επιστρέψουν εντόκως τα χρεωστούμενα!

 

Τα ΝΕΑ δημοσίευσαν το θέμα -και μαζί όλα τα ΜΜΕ- με την επισήμανση ότι πρόκειται για φορολόγηση καλλιτεχνών ως φυσικών προσώπων! Κανείς δεν ήξερε αν και ποια ήταν η φορολόγησή τους για όσα εισοδήματα δήλωναν (νομίμως) μέσω εταιριών.

 

Η συνέχεια υπήρξε καταιγιστική.

Σχόλια επί σχολίων και κατηγορίες με μότο «φλέγονται δήθεν για τον τόπο, αποτελούν πρότυπά του, κάνουν κριτική από αριστερά και κλέβουν το κράτος»;

 

Δεν είμαι φορολογικός ελεγκτής ούτε δικαστής για να αξιολογήσω και, πολύ περισσότερο, να κρίνω φορολογικές δηλώσεις. Εκείνο που μπορώ να αξιολογήσω είναι την προσφορά στον τόπο της Αλεξίου και της Γαλάνη.

Θεωρώ ότι αποτελούν τις δυο κορυφαίες ερμηνεύτριες, τις πρωθιέρειες του ελληνικού τραγουδιού. Και όχι μόνο. Επί τέσσερις δεκαετίες διδάσκουν ήθος με τις προσωπικές διαδρομές τους. Χρειάζεται, λοιπόν, σεβασμός απέναντί τους, διότι αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας, καταφύγιο της ψυχής μας, απάγκιο της ζωής μας.

 

Αυτή είναι η γνώμη μου και την καταθέτω ακόμη και απέναντι σε αγαπημένους φίλους. Είτε μας αρέσουν είτε όχι όσα πολιτικά πρεσβεύουν, αυτή την τόσο ταραγμένη περίοδο για τη χώρα, το βέβαιο είναι ότι η Δήμητρα και η Χαρούλα έχουν ψηλώσει την Ελλάδα δεν την έχουν κοντύνει.

 

Τώρα σε ό,τι αφορά τη  φοροδιαφυγή, προφανές είναι πως δεν πάει άλλο. Πρέπει να σταματήσουμε εμείς τα κορόιδα να πληρώνουμε και για λογαριασμό των εξυπνάκηδων ελληναράδων, που κλέβουν την εφορία -άρα όλους μας.

Και δεν έχει σημασία το ονοματεπώνυμο των εξυπνάκηδων. Όταν έχουμε στη διάθεσή μας τεκμηριωμένα στοιχεία να τους ξεφωνίζουμε."

 

 

-----

 

*Xαρούλα Αλεξίου προς Μανώλη Καψή: "Κανένας πριν από σένα δεν μού έχει ανακατώσει τόσο το στομάχι"

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr