Ο Alpha προσέφυγε στην Κομισιόν κατά τη δημοπράττησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, καταγγέλλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό και προσπάθεια να προκληθεί ζημιά στους συμμετέχοντες. 

 

Όπως μεταδίδει Το Βήμα, στο ιστορικό της προσφυγής καταγράφεται στην αρχή με ποιο τρόπο ο σταθμός πήρε μέρος στη διαδικασία και πώς αποκλείστηκαν στο πρώτο στάδιο οι σταθμοί Mega αλλά και η εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, αλλά παρόλα αυτά η εταιρεία του Σαββίδη πήρε τελικά μέρος στον διαγωνισμό, που έληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου 2016. Αφού καταγράφονται οι προσωρινοί υπερθεματιστές και τα ποσά με τα οποία ανακηρύχτηκαν προσωρινοί δικαιούχοι των αδειών δηλώνει ότι "η εταιρεία μας με προσφορά ύψους 61.000.000, δηλαδή κατά πολύ υψηλότερη των δυο πρώτων προσωρινών υπερθεματιστών δεν κατάφερε να λάβει άδεια, αφού αποκλείσθηκε στον 117ο γύρο από την τελική αναμέτρηση και κατετάγη δεύτερη κατά σειρά στον πίνακα επιλαχόντων... Η πρώτη ήταν η εταιρεία DIMERA του Ιβάν Σαββίδη...".

 

Σύμφωνα με την προσφυγή οι δηλώσεις Σαββίδη μετά το τέλος του διαγωνισμού δείχνουν ότι "η συνυποψήφια εταιρεία του Ι. Σαββίδη προέβη ομολογημένα τουλάχιστον κατά την τέταρτη άδεια σε προσχηματικές αυξήσεις του τιμήματος, δίχως καμία πρόθεση να διεκδικήσει την άδεια αλλά με αποκλειστικό σκοπό, να διογκώσει υπέρογκα το τίμημα και να πληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι οδό περισσότερα χρήματα, δηλαδή να ζημιωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο...". Η ομολογημένη αυτή συμπεριφορά, σύμφωνα με την προσφυγή, συνιστά παραβίαση των όρων της προκήρυξης, που επισύρουν την κύρωση του αποκλεισμού από τον διαγωνισμό και την κατά πτώση της εγγυητικής επιστολής... Συνιστούν ακόμη απόπειρα επηρεασμού των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού ή των λοιπών συμμετεχόντων... "

 

Στην προσφυγή επίσης κατηγορείται η Γενική Γραμματεία ότι δεν απέκλεισε την εταιρεία Σαββίδη κατά παράβαση του εθνικού δικαίου και του Ευρωπαϊκού επίσης ενώ το κανάλι επικαλούμενο την οδηγία 2002/77/ της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας κάνει λόγο για αντικειμενικά αμερόληπτα, αναλογικά και διαφανή κριτήρια στη χορήγηση των αδειών. Επικαλούνται επίσης και άλλη Οδηγία, η οποία επιβάλλει στα κράτη μέλη να διασφαλίζουν σε αυτή τη διαδικασία τον μη επηρεασμό στη λήψη των αποφάσεων με αθέμιτο τρόπο, ακόμα και παρέχοντας παραπλανητικές πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr