Οι πέντε προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Οι πέντε προτάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη για τις τηλεοπτικές άδειες Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
0

Πέντε προτάσεις για τα κανάλια και τις άδειες, διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook.


Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει:

 

- Το ΕΣΡ ενισχύεται ως η μόνη αρχή αδειοδότησης και εποπτείας. Τα κριτήρια για την άδεια είναι οικονομικά αλλά και ποιοτικά. Η δυνατότητα πώλησης ή ενοικίασης των αδειών υπόκειται στην έγκριση του ΕΣΡ.

- Τέλος στην κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των καναλιών από τις Τράπεζες (δάνεια παίρνουν μόνο όσοι πληρούν επιχειρηματικές - και όχι πολιτικές - προϋποθέσεις).

- Όσοι έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν μπορούν να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

- Ο αριθμός των αδειών καθορίζεται από τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι από τους υπουργούς (η Αυστρία με λιγότερο πληθυσμό από εμάς έχει 9 σταθμούς εθνικής εμβέλειας και η Κύπρος 7)!

- Τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο (εκτός από το αντίτιμο της άδειας) και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους. Λεφτά που πάνε κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την Παιδεία.

Όπως εξηγεί ο κ. Θεοδωράκης οι προτάσεις του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερα λεφτά για την κοινωνία και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς.


«Αυτές είναι οι πέντε -άμεσα εφαρμόσιμες- προτάσεις του Κινήματος μας, για τα κανάλια. Το σπάσιμο άλλωστε των τριγωνικών σχέσεων πολιτικών - τραπεζιτών - καναλαρχών ήταν πρόταση μου από την πρώτη κιόλας ομιλία μου στη Βουλή, στις 10 Φεβρουαρίου του 2015», αναφέρει και συμπληρώνει ότι «τότε ο κ. Τσίπρας κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι του και τώρα η κυβέρνησή του, με στρατιωτικά ράντζα και αστυνομικές περιπολίες, προσπαθεί να δώσει μια επίφαση σοβαρότητας και αυστηρότητας στην διαβλητή και χαοτική διαδικασία που επέβαλε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

TV & Media / Η Σαρλίζ Θερόν μιλά ανοιχτά για τη νύχτα που η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της

«Αυτά συμβαίνουν σε πολλά σπίτια. Οι γυναίκες υφίστανται μια πολύ, πολύ άδικη μεταχείριση. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Και δεν νομίζω ότι κανείς πήρε στα σοβαρά τη μητέρα μου», είπε, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM