Tα περιοδικά "OK!" και "Hello" απαγορεύουν την αναδημοσίευση του υλικού τους

Tα περιοδικά "OK!" και "Hello" απαγορεύουν την αναδημοσίευση του υλικού τους Facebook Twitter
2

Με κοινή αυστηρή ανακοίνωση τους οι "Alpha Editions" και η "Δάφνη Επικοινωνίες", δηλαδή τα περιοδικά "Hello" και "ΟΚ!" απαγορεύουν ρητά την αναδημοσίευση του περιεχομένου τους - κείμενα, φωτογραφίες και εξώφυλλα-, διότι, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται "ο κλάδος μας καταρρέει και το ζήτημα λαμβάνει καθαρά κοινωνικές διαστάσεις".

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα lifestyle έντυπα προχωρούν σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις αναφορικά με το πρωτογενές υλικό τους - κυρίως αυτό που προκύπτει από φωτογραφήσεις και ρεπορτάζ παρασκηνίου - ωστόσο είναι η πρώτη φορά που προειδοποιούν με νομικές κυρώσεις, λόγω της "αδιάκριτης, αδιάκοπης, λεπτομερούς και εξαντλητικής αναπαραγωγής των κειμένων, των φωτογραφιών, ακόμη και των εξωφύλλων των περιοδικών μας".

Επίσης, στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Έλενα - Μακρή Λυμπέρη και ο Φάνης Ταμπάκης, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η πρακτική αυτή "έχει πλήξει ανεπανόρθωτα και σε βαθμό εξόντωσης τα προϊόντα των εκδόσεων μας".

Σε ανάλογες κινήσεις είχαν προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα τηλεοπτικοί σταθμοί, παρά το ότι αυτού του είδους η επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια - και εν μέσω κρίσης - ανακυκλώνεται με συνέπεια από κανάλια σε διαδίκτυο και περιοδικά και τανάπαλιν. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Με αφορμή τα προηγούμενα σχόλια θέλω να πω ότι εδώ το θέμα δεν είναι η ποιότητα της δημοσιογραφίας (υπάρχει κίτρινος τύπος πολύ χειρότερος που κάθε εβδομάδα μας ενημερώνει ότι κάποιος έχει καρκίνο, κάποιου του παίρνει τα παιδιά ο εισαγγελέας, κάποιος έφαγε ξύλο, ούρλιαζε έξω από νοσοκομεία κλπ και όλα αυτά είναι ψεύδη). Το θέμα είναι ότι επηρεάζεται ο τζίρος των εκδοτικών και μαζί η δυνατότητα να πληρώνουν τους υπαλλήλους, δημοσιογράφους, γραφίστες ακόμα και τα συνεργεία καθαρισμού των κτηρίων τους. Ζητήματα βιωσιμότητας μιας επιχείρησης επηρεάζουν εκατοντάδες άτομα και δε θέλουμε επιπλέον άνεργο κόσμο στη χώρα σε μια εποχή που για τους περισσότερους τα πράγματα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολα.