Το Left.gr αναδημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο που ανέβηκε στο οικονομικοπολιτικό site sofokleousin.gr και φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Χρήστου Φράγκου.

 

Ο αρθρογράφος, ούτε λίγο, ούτε πολύ κάνει λόγο για ένα «τεραστίων διαστάσεων πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο» και παρουσιάζει την Google στην Ελλάδα μπλεγμένη σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παράτυπες συμφωνίες που έχουν στόχο να ρίξουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του.

 

Στο κείμενο, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι ο αμερικανικός κολοσσός έχει φτιάξει έναν αλγόριθμο που επιλέγει τις ειδήσεις που θα προωθήσει ανάλογα με το αν αυτές πλήττουν περισσότερο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κειμένου:

 

«Η παρέμβαση της Google μέσω των googlenews.gr, της μηχανής αναζήτησης αλλά και των διαφημίσεών της, στο πεδίο των ειδήσεων είναι καταλυτική για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων στα media, καθώς στην αγορά της ηλεκτρονικής ενημέρωσης οι επισκέπτες είναι αυτοί που διασφαλίζουν τη ροή εσόδων, τόσο από την ίδια τη Google όσο και από άλλες πηγές.

 

Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ακόμα σοβαρότερη, καθώς υπερπροβάλλονται sites με ταυτόσημες -σχεδόν- προσεγγίσεις σε θέματα επικαιρότητας, ενώ αποκλείονται άλλα με διαφορετικές οπτικές γωνίες. Με τον τρόπο αυτό υπερπροβάλλεται μια πτυχή της είδησης, αγνοούνται τεχνηέντως οι υπόλοιπες και χειραγωγείται η κοινή γνώμη

 

Παράλληλα η ανακατεύθυνση τεράστιων πληθυσμιακών ομάδων μέσα από τις δομές της google σε επιλεγμένα και περιορισμένα sites δημιουργεί πρόβλημα αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους παίχτες, οι οποίοι δεν προβάλλονται αντιστοίχως από τη Google, λόγω του.... αλγόριθμου.Η παρέμβαση της Google μέσω των googlenews.gr, της μηχανής αναζήτησης αλλά και των διαφημίσεών της, στο πεδίο των ειδήσεων είναι καταλυτική για τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων στα media, καθώς στην αγορά της ηλεκτρονικής ενημέρωσης οι επισκέπτες είναι αυτοί που διασφαλίζουν τη ροή εσόδων, τόσο από την ίδια τη Google όσο και από άλλες πηγές».

 

Μάλιστα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει στο τέλος και μία λίστα με portals και ειδησεογραφικά sites που θεωρεί ότι υπερπροβάλλονται από την Google.

 

Το Left.gr αναδημοσίευσε το συγκεκριμένο κομμάτι, με αποτέλεσμα να κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social media.

 

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως λίγες ώρες αργότερα  η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εκδότη εφημερίδας και δύο δημοσιογράφων που συμμετείχαν σε  κύκλωμα που διέπραττε εκβιασμούς.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ λίγο νωρίτερα, πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Μουσά και τον Χρήστο Φράγκο που είχε υπογράψει το άρθρο. Το αξιοσημείωτο στην αναφορά της συγκεκριμένης είδησης είναι πως ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου που συνδέει τη Google με ένα γενικευμένο σχέδιο ρήξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ο κ. Χρήστος Φράγκος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr