ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία των αγροτών από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα. Στην κορυφή της πορείας βρίσκονται 20 τρακτέρ από τη Νίκαια Λάρισας.

 

Χιλιάδες είναι οι αγρότες που έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα. Στο κέντρο της Αθήνας έχουν φτάσει αγρότες από όλη την Ελλάδα, ενώ σε λίγο με τους αγρότες πρόκειται να συναντηθούν και εργαζόμενοι από τις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ (πλατεία Κλαυθμώνος) και του ΠΑΜΕ (πλατεία Κάνιγγος). Όλα μέχρι στιγμής είναι ειρηνικά στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και η αστυνομία είναι διακριτική.

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες.


Σημειώνεται ότι στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά.

Εν τω μεταξύ, στην πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον για δύο μέρες.


Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί σε σημεία της Αθήνας, καθώς αρκετοί είναι οι δρόμοι που έχουν κλείσει, λόγω της συγκέντρωσης ενώ σ
το Σύνταγμα θα γίνει και συναυλία στις 20.00, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου.

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες αγρότες έφτασαν νωρίτερα με ι.χ. και λεωφορεία από την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα ενώ οι αγρότες από την Κρήτη παραμένουν στην πλ. Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα παραμείνουν εκεί με αίτημα των τεσσάρων συναδέλφων τους που έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, μετά τα πρωινά επεισόδια.

 

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

ΑΠΕ/ ΜΠΕ
ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

 

 

 

Από το πρωί η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Οι αγρότες από την Κρήτη συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην πλατεία Καραΐσκάκη και λίγο αργότερα συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ που φρουρούσαν το κτίριο πετώντας ντομάτες, καπνογόνα, ξύλα, πέτρες ή χρησιμοποιώντας τις μαγκούρες τους. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψεις χημικών. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα με φωτιές σε κάδους και σπάσιμο πεζοδρομίων

 

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

 

Σκηνές στο Σύνταγμα - ΑΠΕ/ ΜΠΕ
Σκηνές στο Σύνταγμα - ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

 

Αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στις παρυφές της πόλεις, στο ύψος των εισόδων της Εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

 

Στο Χαϊδάρι, στο ύψος του Δαφνιού οι αγρότες αντέδρασαν στην απόφαση των ΜΑΤ να μην τους επιτρέψουν να περάσουν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και τα τρακτέρ μέσα στην Αθήνα και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Στη διάρκεια των επεισοδίων έσπασαν ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο εκεί. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλήθος χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Τελικώς, τους επετράπει η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με πούλμαν και ταξί.

 

Ένταση όμως επικράτησε και στο Κορωπί. Αγρότες που επέβαιναν σε περίπου 10 τρακτέρ έσπασαν τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική οδό, στο Κορωπί, και έκλεισαν τον δρόμο προς το αεροδρόμιο.

 

Τα πρωινά επεισόδια ΑΠΕ/ ΜΠΕ
Τα πρωινά επεισόδια ΑΠΕ/ ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr