Ενταση επικρατεί από χθες, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ καθώς, σύμφωνα με κλιμάκιο της ΄Υπατης Αρμοστείας που βρίσκεται στην περιοχή, τους ανακοινώθηκε από τη γειτονική χώρα ότι, πλέον, θα επιτρέπεται η διέλευση προσφύγων μόνο από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ.

 

"Παλεύαμε" όλη νύχτα προσπαθώντας να καθησυχάσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στον καταυλισμό ενώ η αστυνομία έλεγχε τα υπηρεσιακά τους σημειώματα ή τα διαβατήρια που κατείχαν προκειμένου να επιτρέψει τη διέλευση μόνο στις συγκεκριμένες εθνικότητες" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Βούλγαρης της Ύπατης Αρμοστείας.

 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα το πρωί, ομάδα περίπου 100 Ιρανών βρέθηκαν δίπλα στην ουδέτερη ζώνη, ζητώντας να περάσουν με αποτέλεσμα οι αρχές της ΠΓΔΜ να έχουν κλείσει τα σύνορα εδώ και περίπου 2 ώρες.

 

Φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή δείχνει ότι η ΠΓΔΜ έχει αρχίσει την κατασκευή φράχτη στα σύνορα. Πριν από λίγες ημέρες είχε απειλήσει ότι θα υψώσει φράχτη, αν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, οι ευρωπαικές χώρες δεν τηρήσουν τη συμφωνία για εγκατάσταση προσφύγων στο έδαφος τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr