Τα κάγκελα τα οποία στην προηγούμενη παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχαν εξαφανιστεί, σήμερα εμφανίστηκαν και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που τοποθέτησε η αστυνομία προκάλεσαν όπως μεταδίδεται από την συμπρωτεύουσα έκπληξη και δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών που παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση. Η είδηση για τα κάγκελα, έφτασε αργά το απόγευμα και στους αρμόδιους και φαίνεται πως οι αντιδράσεις θορύβησαν την κυβέρνηση.


Ενοχλημένος εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, για την τοποθέτηση κάγκελων στην παρέλαση των μαθητών στην Θεσσαλονίκη, κάτι που είχε κατηγορηματικά δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να γίνει, στην συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Από τις ίδιες πηγές έγινε γνωστό ότι ο κ. Τόσκας, ο οποίος είναι από το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, έχει ζητήσει ήδη εξηγήσεις από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, για την ενέργεια αυτή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της αστυνομίας, είχαν ζητήσει άδεια από τον υπουργό για να τοποθετήσουν δέκα μέτρα κάγκελα μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, αλλά κάποιοι αυθαίρετα επιμήκυναν κατά πολύ το καγκελόφρακτιο κομμάτι, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την δυσφορία των συγγενών που ήθελαν να δουν την παρέλαση των παιδιών τους.


Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο κ. Τόσκας έδωσε αυστηρή εντολή να μην υπάρξουν αύριο κάγκελα σε καμία παρέλαση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr